7 Mayıs 2017 Pazar

Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


(Nazimo - Çocuk Müzikali)

Sahneye Koyan: Murat Göksu
Dekor - Kostüm Düzenleme: Olcay Engin Kaymaz
Işık: Taner Aydın
Piyano: Aslıhan Korkmaz

Solistler:
Dilruba Akgün
Ahmet Baykara
Zafer Erdaş
Deniz Likos
Gökhan Ürben
 

Sevgili kuzenimin cici kızı Beril sayesinde çocuk oyunlarına da el atmış bulunmaktayız. Sayesinde bu çok eğlenceli çocuk operasını seyrettik. Bu benim Süreyya Operası'nda ilk çocuk oyunu seyredişimdi. Cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle dolu Süreyya Operası bir başka güzeldi. İstanbul Devlet Opera Balesi çocuklara hem operayı tanıtmak hem de sevdirmek için güzel bir oyun hazırlamış. Oyun başladığında solistler çocukların arasına karıştırdılar, onlarla kaynaştılar. Önce çocuklara operanın ne olduğunu anlattılar, sesler çıkarttılar, çocukların sesleri taklit etmesini istediler. Sonra operada kadın ve erkek seslerini tanıttılar. Ahmet Baykara onlara tenoru, Gökhan Ürben bas sesi tanıttı. Dilruba Akgün Sihirli Flütteki gece kraliçesi aryasıyla bir kuş gibi şakıyarak çocuklara ince kadın sesini tanıtırken, Deniz Likos da kalın kadın sesini tanıttı.  


 
 
Sonra sahnede müzikli bir oyun kuruldu. Oyunu çocuklara bilgin baba anlattı. Olay bir köyde geçiyordu. Cadı ve arkadaşı köyün yakınlarında bir yerde olduğuna inandıkları hazineyi bulmak için Bilgin Baba'nın yaşadığı köye geldiler. Onların niyetini anlayan köyün şarkıcısı ve üniversiteli kız onların planlarını bozmaya çalıştılar. Araya cadının büyüleri de girince oyuna birbirinden değişik karakterler girdi ve birbirinden güzel aryalar söylediler. Giydikleri kostümler hem komik hem de eğlenceliydi.

Oyunun finalinde sahnede lapa lapa kar bile yağdı. Solistlere piyanoda Aslıhan Korkmaz eşlik etti.

Çocukları bilmem ama ben bildiğiniz eğlendim. Nefis aryalar ve cıvıl cıvıl mutlu, eğlenen çocuk sesleri dinledim.

Bu sezon artık bitti sayılır ama önümüzdeki sezon siz de bir çocuk kapın ve operaya gelin.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki güncel paylaşımlardan takip edebilirsiniz.
Instagram'da ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: selam videosu

 
Kendime Not:Bizim takım ben, yengem, kuzen aslı, kuzen yavrusu beril
 
Kendime Resim:
 
Biletlerim küçük kar kürelerimle bence çok güzel oldu.
 
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder