12 Mayıs 2017 Cuma

Vivaldi ile Bahara Merhaba - İstanbul Devlet Opera ve Balesi

vivaldi ile bahara merhaba ile ilgili görsel sonucu
(Nazimo - Konser)

4 Keman için Konçerto Si Minör Ops.3 No.10, RV 580
Solistler: Oleksandr SAMOYLENKO, Özcan YILMAZ, Ezgi KARASU, Ayşen TÖZENİŞ

2 Keman için Konçerto La Minör Ops.3 No.8, RV 522
Ceren GÜRKAN, Gizem KORKMAZ GÜLMEN

Dört Mevsim (Le Quattro Stangioni)
Oleksandr SAMOYLENKO

Yine bir Cuma akşamı iş çıkışında kendimi Süreyya Operasının huzur veren kırmızı koltuklarına bıraktım ve müziğe teslim oldum. Vivaldi gerçekten bahara çok yakışan bir besteci. Bugün hava da oldukça güzeldi. İçimizi bahar coşkusuyla dolduran nefis bir konser dinledik. Canlı konser izlemeyi çok seviyorum çünkü solistlerin müzik aletleriyle yaşadıkları aşkı seyretmeyi çok seviyorum. Bu konserde yer alan tüm solistler başarılıydı ama konserin 3. bölümünde seslendirilen Dört Mevsim eserinin tek solisti Oleksandr SAMOYLENKO diğerlerinden ayrı bir hikaye yazdı sanki. Kemanıyla yaşadıklarını bize de yaşattı. Dinlemenin ötesinde seyretmek de zevk oldu. Eser bittiğinde ayakta alkışladık kendisini ve ısrarlı alkışlarımız karşısında eserin kış bölümünü tekrar seslendirdi. Salondan ruhumu temizlemiş olarak, sımsıcak duygularla ayrıldım.

9 Mayıs 2017 Salı

Kayıp El - Das Das


kayıp el tiyatro ile ilgili görsel sonucu

(Nazimo - Tiyatro)

Yazar: Martin McDonagh
Çeviren: Ekin Tunçay Turan
Yönetmen: İlham Yazar
Kostüm Tasarım: Ezgi Ayvalı
Işık Tasarımı: Ayşe Ayter
Dekor Tasarımı: Özüdoğru Cici
Afiş Tasarımı: Ethem Onur Bilgiç

Oyuncular:
Ali Yoğurtçuoğlu - Toby
Duygu Üstünbaş
İnanç Konukçu
Arif Pişkin - Marvyn

Das Das'ın kendi prodüksiyonu olan Kayıp El oyunu 15 Nisan'da prömiyer yaptı. Ben de 9 Mayısta seyrettim. Kayıp El Das Das'daki ilk oyunum. Yeni açılan Das Das sahneye büyük bir heyecanla geldim. Nefis bir oyunla da kendisiyle tanışmış olduk.  

7 Mayıs 2017 Pazar

Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


(Nazimo - Çocuk Müzikali)

Sahneye Koyan: Murat Göksu
Dekor - Kostüm Düzenleme: Olcay Engin Kaymaz
Işık: Taner Aydın
Piyano: Aslıhan Korkmaz

Solistler:
Dilruba Akgün
Ahmet Baykara
Zafer Erdaş
Deniz Likos
Gökhan Ürben
 

Sevgili kuzenimin cici kızı Beril sayesinde çocuk oyunlarına da el atmış bulunmaktayız. Sayesinde bu çok eğlenceli çocuk operasını seyrettik. Bu benim Süreyya Operası'nda ilk çocuk oyunu seyredişimdi. Cıvıl cıvıl çocuk sesleriyle dolu Süreyya Operası bir başka güzeldi. İstanbul Devlet Opera Balesi çocuklara hem operayı tanıtmak hem de sevdirmek için güzel bir oyun hazırlamış. Oyun başladığında solistler çocukların arasına karıştırdılar, onlarla kaynaştılar. Önce çocuklara operanın ne olduğunu anlattılar, sesler çıkarttılar, çocukların sesleri taklit etmesini istediler. Sonra operada kadın ve erkek seslerini tanıttılar. Ahmet Baykara onlara tenoru, Gökhan Ürben bas sesi tanıttı. Dilruba Akgün Sihirli Flütteki gece kraliçesi aryasıyla bir kuş gibi şakıyarak çocuklara ince kadın sesini tanıtırken, Deniz Likos da kalın kadın sesini tanıttı.  

Hiç Kimsenin Öyküsü - Krops Tiyatro

hiç kimsenin öyküsü krops tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu
(Nazomi - Tiyatro)

Yazan: Erdi Mamikoğlu
Yönetmen: Dilek Güven
Yönetmen Yardımcısı: Ali Sığa
Dramaturji: Krops Tiyatro Ekibi
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Müzik: Emin Serdar Kurutçu
Dekor-Kostüm: Rabia Kip
Afiş-Konsept: Hakan Fidan
Fotoğraf: Gökhan Yolcu
Kondüvit: Esra Akbaş
Işık Kumanda: Umut Barış Taşdemir
Oyuncular: Anıl Kır, Ertunç Uygun
Süre: Tek perde 90'

Çok taze bir tiyatro topluluğundan bir ilk oyun izledim bu akşam. Krops Tiyatro yaklaşık 2 ay önce kurulmuş, ilk oyunları Hiç Kimsenin Öyküsü de 3 Mayısta sahne demiş. Ben de oyunun 2. gösterisini izleme şansını yakaladım. İzlerken Krops Tiyatronun yeni kurulan bir tiyatro olduğunu ve çok taze bir işi seyrettiğimi bilmiyordum. Öğrenince de çok şaşırdım çünkü Hiç Kimsenin Öyküsü bence gayet oturmuş bir oyundu. Moda Tiyatrosunun Stüdyo sahnesinde seyrettiğim oyun gerçekten çok etkileyiciydi.