21 Haziran 2018 Perşembe

Gala Konseri - 9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Ä°lgili resim 9. Istanbul Uluslararası Opera Festivali - Gala Opera Festivaline yakışan nefis bir konserle yapılan açılışta biribirinden güzel eserler dinledik. Konserin konuk solisti, Leyla Gencer'in de öğrencisi olan Nino Machaidze'ydi. Nefis sesi ve yorumuyla hepimizi etkiledi. Konser Mozart'in Figaro"nun Düğünü operası uvertürü ile açıldı. Nino amachaidze aynı operadan deh vieni non tardar aryasını, Dvorak'in Rusalka operasından song of the moon aryasını, Puccini'nin La Bohem operasından mi chiamano mimi aryası, Charles Gounod'un Romeo ve Juliet operasindan Je veux vivre aryasini seslendirdi. 
Rossini'nin Hırsız Saksağan operasının uvertürü, Pietro Mascagni'nin Cavakkeria Rustica operası intermezzo, Verdi'nin Nubucco operası Sinfonia, Bellini'nin Norma operası uvertürü, Puccini'nin Monan Lescaut operasi intermezzosu İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrası tarafından seslendirildi. 
Nino Machaidze gerçekten muhteşem bir sese ve tekniğe sahip. Aryalara neredeyse 100 kişilik bir koro da eşlik etti. (Saymaya çalıştım ama sayı tahmini). Keşke Tekrarı olsaydı.