5 Ocak 2019 Cumartesi

Yeni Yıl Konseri (2019) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


yeni yıl konseri  2019 istanbul devlet opera ve balesi ile ilgili görsel sonucu

Bu seneki konserin eserleri Avusturyalı ünlü besteci Johann Strauss'dan seçilmişti. Bestecinin ünlü Yarasa operetinden aryalar ve yine Strauss'un bestelediği polkalar ve valsler seslendirildi. Eserlere solist olarak Nesrin Gönüldağ, Nazlı Deniz Süren, Ufuk Toker ve Deniz Yetim eşlik etti.

Konserin sürprizi İstanbul Devlet Opera ve Balesi çocuk korosuydu. Konserin sonunda sahnede yerini alan, cıvıl cıvıl çocuklardan oluşan kalabalık koro Mutlu Bir Yılın Özlemi, Hoş Geldin Yeni Yıl, We wish you a Marry Chrismas ve Jingle bells parçalarını seslendirdiler. Onlarca çocuğun sesi içimizi ısıttı.

Mavi Tuna valsinde orkestraya dansçılar  Berfu  Elmas, Çağatay Özmen eşlik etti. Orkestrayı  Şef Roberto Gianolo yönetti.

Konserin sonunda Opera Müdürü Suat Arıkan allem etti, kallem etti ve Şef Gianolo'nun çubuğuna el koyup, orkestrayı ele geçirmeyi başardı.

3 Ocak 2019 Perşembe

Ivanov - Dasdas


ivanov dasdas ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Anton Çehov
Uyarlayan Yöneten: Saim Güveloğlu
Kostüm ve aksesuar: Hilal Polatoğlu
Işık Tasarım: Utku Kara
Müzik: Okan Kaya
Oyuncular:
Ivanov - Tansu Biçer
Borkin: Kerem Arslanoğlu
Livov: Sezer Arıçay
Şebyelski ve Lebedev - Şehsuvar Aktaş
Anna: Tülin Özen
Saşa - İlya Özgürei
Savişna: Derya Şahan
Babakina: İnci Sefa Cingöz

Çehov'un büyük oyunlarından Ivanov taşrada sıkışmış insanların tekdüze hayatlarını, açmazlarını ve İvanov'un kendi trajedisini anlatıyor. 35 yaşındaki İvanov genç sayılacak yaşına rağmen, madden de manen de bitik bir adamdır. 5 yıl önce evlendiği karısı Anna çok hastadır ve günleri sayılıdır. Anna çok aşık olarak evlendiği İvanov için ailesini ve dinini terk etmiştir. Ailesi tarafından red edilen Anna kendisine verilecek drahomayı da kaybetmiştir. Ivanov evliliği süresince geçen beş yılda bambaşka bir insana dönüşmüş, kendi tabiriyle bayırdan aşağıya baş üstü yuvarlanmaktadır. Anna ona hala çok aşıktır. Tek istediği İvanov'la yeniden eski günlerdeki gibi olabilmektir. Ivanov ise Anna'ya karşı olan hislerini yitirmiş, hatta Anna'nın varlığı ruhuna büyük yük olmaya başlamıştır. Üstelik yakın dostu Lebedev'in zengin  karısından aldığı borcu da vadesi gelmesine rağmen ödeyecek durumda değildir. Her anlamda dibe vurmuş bir adam.