10 Mayıs 2012 Perşembe


Fotoğraf 1
Meraklılar -Richard Bach



Yazan: nazimo Kategori: Fantastik

Meraklılar, Richard Bach’ın hayalindeki dünyayı dağ gelincikleri üzerinden anlattığı  5 uzun hikayeden oluşuyor. Ben uzun hikaye diyorum ama, orijinalleri “Dağ Gelincikleri Günceleri” adı altında ayrı ayrı kitaplar olarak basılmış. Meraklılar, aslında büyükler için yazılmış fabıllar. Bir çeşit “kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” öyküleri.

Efsaneye göre, dağ gelincikleri, bilinmeyen bir zamanda gezegenleri Ferre’den dünyaya gelmişler ve bu gezegende insanların hayatına paralel barış içerisinde bir medeniyet kurmuşlar. Kendileri de tam olarak ne zamandan beri dünya üzerinde yaşadıklarını bilmiyorlar. Geçmişlerinde bir felaket olduğunu tahmin ediyorlar ama bunun ne olduğunu tam olarak bilen yok. Kurdukları medeniyet gücünü çok basit kurallardan alıyor.

“Başkasına vereceğim zararı, her ne olursa olsun önce kendime vereceğim.”Nasıl ki kendime saygı duyuyor ve nazik davranıyorsam, akranlarıma, büyüklerime ve çocuklara da aynı nezaketle ve saygıyla yanaşacağım”“Başkaları için isteyeceğim, diledikleri gibi yaşama, düşünme ve inanma özgürlüğüne sahip olmalarıdır. Bu özgürlüğü kendim için de isteyebilirim.”Bütün seçimlerimi yaparken ve her günümü yaşarken en yüksek doğruluk duygusu hep içimde olacak.”