16 Nisan 2019 Salı

Sokrates'in Son Gecesi - Üç Artı Bir Tiyatro


sokrates'in son gecesi üç artı bir tiyatro ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Stefan Tsenev
Çeviren: İsmail Bekir Ağlagül
Yönetmen: Mehmet Atay
Afiş Tasarım / Fotoğraf: Çağrıl Atay

Oyunculer:
Mehmet Atay
Oktay Dal
Hülya Dizmen

Oyun Sokrates'in sabahında idam cezasının infaz edileceği son gecesini anlatıyor. Sokrates hücresinde uyumaktadır. Horozun üçüncü ötüşünden sonra baldıranı içecektir. Gardiyan hücrede Socrates'in başında idam saatini beklerken konuşmaya başlarlar. Konu Socrates, onu idama götüren fikirleri, yaşadıkları dönemin Yunanitan'ı, devlet düzeni, Sokrates'in uğradığı ihanet ve bu konulara gardiyanın bakışıdır.

Devlete, demokrasiye, adalete, sisteme dair söylenen her cümle o günden günümüze tutulan bir ayna gibiydi. Düzenin temsilcisi gardiyan hücrede geçirdikleri zamanın ilk saatlerinde, düşünmeyip, itaat eden bir birey olarak  Sokrates'in fikirlerini merak ederken, bir taraftan da onun fikirleri altında ezilip, aynı zamanda da cehaletten gelen gözü karalıkla ona kafa tutmakta, düzenden aldığı güçle onu ezmeye çalışmaktadır.


14 Nisan 2019 Pazar

Teessür - Tiyatro K! Kültüral Performing Art


k! kültüral performing art teessür ile ilgili görsel sonucu

Yapımcı: Yağmur Yağmur
Yönetmen Yardımcısı: Esra Pamukçu Boz
Dekor Tasarım: Cihan Aşar
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Hareket Tasarımı:  Dicle Doğan, Ilgın Sönmez
Orijinal Müzik ve Müzikal Performans: Volkan Topakoğlu
Kostüm: Ilgın Sönmez
Proje Editörü: Özlem Demiş
Video Art: Ilgın Sönmez, Murat Buldanlıoğlu, Mesut Yılmaz
Oyuncular: Nihat Büyükağaç, Ahmet Uz, Taner Rumeli, Gülru Pekdemir, Dicle Alkan, Kübra Balcan, Mesut Yılmaz, Pınar Ünsal, Mehmet Şeker

Tiyatro K! Kültüral Performing Arts yeni kurulan bir tiyatro ve Teessür de onların ilk projesi.  Tiyatro K! Euripides'in Madeası'nı farklı ve özgün bir şekilde günümüze uyarlamış, yan karakter eklemiş, canlı müzik ve video gösterileriyle destekleyerek ortaya seyirciyi her yönden kuşatan bir oyun çıkarmış. Kuşatan kelimesini aslında bilinçli olarak kullandım. Çünkü oyunun sahne düzeni seyirciyi gerçekten kuşatıyor.