25 Aralık 2015 Cuma




Ferhangi Şeyler - 2.000. Gösteri

Yazan: Ferhan Şensoy
Söyleyen: Ferhan Şensoy

(Nazimo - Tiyatro)

Dün akşam Bostancı Gösteri Merkezinde 2000. kez sahnelenen Ferhangi Şeyler oyununu seyrettik.Biletler satışa çıktığında ilk alanlardan biriydim. Bu nedenle sahne önü orta bölüm 4. sıradan bilet almayı başardım. Fakat bir taraftan da ya 3000 kişilik salon dolmaz ve boş kalırsa diye endişelenmekten de kendimi alamadım. Ama boşunaymış. Salondaki atmosfer muhteşemdi. Bizimle yaşıt çok insan vardı. Bizler gelirken yanımızda Ferhangi Şeylerin dilimize kattığı kelimelerle zenginleştirdiğimiz sohbetlerimizi, anılarımızı, unutulmuş gitmiş arkadaşlarımızı, hala yanımızda olanları, gençliğimizi alıp gelmiştik. Seyircilerin arasında çok sayıda genç de vardı. Bu beni gerçekten heyecanlandırdı. Neredeyse 3 kuşağın hayatına değmişti Ferhangi Şeyler. 


20 Aralık 2015 Pazar



Çehov Makinası - İstanbul Devlet Tiyatrosu

(yazan Nazimo - Tiyatro)

2 perde

Yazan: Matei Visneic
Çeviren: Mete Gürman
Yöneten: Müge Gürman
Dekor Tasarım: Zeki Sayaroğlu
Kostüm Tasarım:Şirin Dağtekin Yenen
Işık tasarım: Akın Yılmaz

Oyuncular: Anton Çehov - Fatih Sönmez, Bobik - Hakan Vanlı, Vanya Dayı - Levent Öktem, Şahin Çelik, Erkan Taşdöğen, Nalan Okçuoğlu, Eren Balkan, Senem Öge, Çağrı Şensoy, Arda Baykal, Toygun Ateş, Duygu Gökhan, İsmet Vural,Didem Ertan, Aslı Özsaraç, Pınar Tuncagil 

Bugün Üsküdar Tekel Sahnesinde çok değişik bir oyun izledim. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Neredeyse 150 yıldır Çehov ve oyunları üzerine profesyoneller tarafından binlerce sayfalık bir külliyat yazılmıştır. Benim konuyla ilgili hiç bir iddiam yok. Sadece bir oyun seyrettim ve hissettirdiklerini yazıyorum.