5 Mart 2016 Cumartesi

Hamlet - İstanbul Devlet Tiyatroları


(Nazimo -Tiyatro)

Yazan: William Shakespere
Çeviren: Sabahattin Eyüpoğlu
Rejisör: Işıl Kasapoğlu
Hamlet ve diğer herkes: Bülent Emin Yarar
Dekor Kostüm Tasarım: Hakan Dündar
Işık Tasarımı: Cem Yılmazer
Dramaturg: Zeynep Avcı

Bilet: 05/03/2016  - 15:00 Cevahir 1 sahnesi

Bugün çok özel bir tiyatro oyununu seyretme şansını yakaladığımı düşünüyorum. 450 yıldır, her oynandığında bir kere daha ölen ama aslında ölümsüz olan Hamlet'i, Bülent Emin Yarar'dan nihayet izleyebildim. 

Oyunun konusundan bahsetmeye zaten gerek yok. Metin hakkında hâşa yorum yapmayacağım. Ama performans, oyunun sahnelenmesi, dekor gerçekten çok etkileyici ve zekiceydi. Oyundaki tüm karakterleri Bülent Emin Yarar tek başına oynadı.

28 Şubat 2016 Pazar

Chris De Burgh - Ülker Arena Konseri


(Nazimo - Konser)


Gençliğimin muhteşem sesi Chris de Burgh'u bu akşam kanlı canlı seyrettim. Yaşlanmış tabi biraz. E biz de aynı kalmadık. Biraz da göbek yapmış ama ses hiç yaşlanmamış. Çok sade bir sahnede tek başına kimi zaman gitar çalarak, kimi zaman piyano çalarak o güzel şarkılarını arka arkaya seslendirdi. 

Chris De Burgh unutamadığı konserlerinden birisinin İzmir Efes konseri olduğunu anlattı. Yıldızların altında, antik şehirde yaklaşık 20.000 kişiye verdiği konseri unutamadığını söyledi.

Seyirciler arasında kırmızı elbiseli kadınlar vardı. Hatta bir tanesi sahneye yaklaşıp, Chris de Burgh'e üzerinde "dünyanın en seksi erkeği" yazan bir Oskar heykelciği ile bir buket çiçek verdi. Lady in red'i elinde gitarıyla seyircilerin arasında dolaşarak söyledi. O andan sonra konser bir parti havasına büründü. Sahne içinde oturanlara sahnenin önüne gelin dedi ve sahne önünde yüzlerce insan toplaşıp, hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti.

Spanish train, traveler, hey jude, prety women.  Keşke hiç bitmesindi. Nefis bir akşamdı.