28 Nisan 2018 Cumartesi

Düşperest - Taşra Kabare

düşperest taşra kabare ile ilgili görsel sonucu
Yönetmen: Oğuz Utku Güneş
Hikaye: Nergis Öztürk, Cemal Toktaş
Yazan: Ayça Işıldar
Beste Güfte: Şevki Çapa
Yardımcı Yönetmen: Cemal Toktaş
Reji Asistanı: Yiğit Aytuğar
Işık Tasarımı: Utku Kara
Dekor ve Kostüm Tasarım: Hilal Polat

Oyuncular: Nergis Öztürk, Cemal Toktaş, Şevki Çapa, Yiğit Aytuğar

Düş Bandosu: Şevki Çapa, Ayşe Evrim Uluözyurt, Vehbi Can Uyaroğlu, Bahadır Şentürk, İlker Uçarer

Bu akşamın programı Taşrakabare'de Düşperest oyunuydu. Oyun "Biraz sonra seyredeceğiniz düşlerin tamamı gerçeklerden alınmıştır" diyerek başladı. Ya da bu minvalde bir şey de olabilir. Aklımda kalan bu. Antalya'daki evinden şarkılarını söylemek için İstanbul'a gelen Cemalettin'in hayallerinin peşinden koşmak isterken yok olmasına, daha doğrusu başkalarının hayallerine dönüşmesini anlatıyor oyun. Arka planda da değişen Türkiye'nin soluk gölgesi.

24 Nisan 2018 Salı

Şvayk Harikalar Ülkesinde - Kadıköy Tiyatro Oyuncuları Topluluğu

şvayk harikalar ülkesinde kadıköy tiyatro oyuncuları ile ilgili görsel sonucu
Eserin Özgün Adı: Aslan Asker Şvayk
Yazan: Yaroslav Hasek
Oyuncular: Ali Alan, Atakan Gözel, Barış Sönmez, Beril Yeğin, Betül Kurtulan, Deniz Kapıkıran, Derviş Genç, Duygu Kutlu, Emine N. Özseven, Emre Cingöz, Emre Özdemir, Ertan Tok, Feryal Saç, Gökhan Güneş, Güven Yılmaz, Hasan Arslan, Hatice Düştegör, Huriye Yılmaz, Mert E.  Berger, Mithat Can Met, Ozan Keleş, Özlem Cengiz, Suat Akbaş, Volkan Efir, Yasemin Altuntaş, Zuhal Deliağaoğlu

Bu akşam DasDas sahnede farklı bir ekipten  güzel bir oyun izledim. Avusturyalı 91. Alay askeri Svayk'la beraber, I. Dünya savaşı özelinde, savaşı ve bileşenlerini irdeledik.  Savaşın kazananları, kaybedenleri, kurbanları, onu besleyen toplumsal damarlar, savaşın haklılığı, haksızlığı, sınırlar, imparatorlar, şehitlik, hainlik ve daha neler neler.