9 Kasım 2017 Perşembe

Ormanlardan Hemen Önceki Gece - Biriken

İlgili resim

Yazan: Bernard Marie Koltes
Çeviren: Ayberk Erkay
Yöneten, Sahne Tasarımı, Video: Biriken (Melis Tezkan, Okan Urun)
Yönetmen Yardımcısı: Gözde Kocaoğlu
Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan
Ses Tasarım / Müzik: Ömer Sarıgedik
Dekor Uygulama: Jesse Gagliardi
Afiş Tasarımı: Emre Erdem
Oyuncu: Rıza Kocaoğlu
Arya: Sposa Son Disprezzata - Vivaldi
Soprano Simge Büyükedes




Riza Kocaoğlu'nun tek başına oynadığı oyun benim açımdan enteresan bir sahne deneyimi oldu. Sahnedeki isimsiz genç adam arkadaş diye seslendiği birine içini döküyor. Yağmurlu bir gecede, sırılsıklam ıslanmış bir halde, sokaklarda dolaşırken anlatıyor. Anlatacak çok fazla şeyi var. Susmadan, hikayelerini birbiri ardına sıralıyor.

6 Kasım 2017 Pazartesi

Gidon'un Düğümü - Tatbikat Sahnesi


İlgili resim

Yazan: Johnna Adams
Çeviren: Buğra Kocatepe
Yönetmen: Erdal Beşikcioğlu
Reji Asistanı: Okan Eken
Yönetmen Yardımcısı: Elvin Beşikcioğlu
Işık Tasrım: Mustafa Bal
Oyuncular:
Elvin Beşikcioğlu
Selin Tekman

Ankara Tatbikat sahnesinin yeni oyunu Gidon'un Düğümü 2 oyun için Baba Sahne'ye geldi. Tatbikat Sahnesi İstabul'a gelirse o oyuna gidilir dedim ve oyunun ilk akşamına bilet aldım. Gerçekten nefis bir tiyatro deneyimi oldu.

Oyun boş bir okul sınıfında, iki kişi arasında geçiyor. Bir öğretmen (Selin Tekman) masasında yazılı kağıtlarını okumaktadır. Derken içeriye biraz dağınık, biraz yorgun bir kadın girer. Kolunun altındaki çantasına sıkıca sarılmıştır. Oğlu kendisine o tarihte, o saatte, bu sınıfta bir veli toplantısına çağrıldığını bildiren bir not getirmiştir ve işte kendisi buradadır.

5 Kasım 2017 Pazar

Nehrin Solgun Yüzü - İstanbul Devlet Tiyatrosu

nehrin solgun yüzü ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Nick Stafford
Çeviren - Yöneten: Ahmet Levendoğlu
Yardımcı Yönetmen: Levend Öktem
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik: Bruce Springsteen, Eren Levendoğlu
Dramaturg: Yeşim Gökçe
Yönetmen Yardımcıları: Gürcan Salihoğlu, Selda Özer, Namık Alpay
Oyuncular: Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler, Gürcan Salihoğlu

Nick Stafford'un yazdığı Nehrin Solgun Yüzü Kevin, David ve Fay arasında geçen psikolojik gerilim türünde bir oyun. Olaylar Londra'da geçiyor. Farklı zamanlarda beş genç kadın vahşice öldürülmüştür. Cesetlerinin suda bulunması ve vücutlarındaki izlerden cinayetleri işleyen katile Vaftizci Yahya ismi takılmıştır. David, uzun zamandır kayıp olan Catherine Desuza'nın babasıdır ve onun da Vaftizci Yahyanın kurbanı olmasından korkmaktadır. Ama ortada ceset yoktur. Kevin Vaftizci Yahya cinayetlerin zanlısı olarak hapiste yatmaktadır. Israrla cinayetleri işlemediğini söylemektedir. Fay Kevin'in lise yıllarından arkadaşıdır ve Kevin'e önce mektupla ulaşır, sonra ziyaret etmeye başlar. David kızına ulaşamamanın çaresizliği içinde Fay'i takip etmeye başlar. Derken bu üç insan arasında merkezinde suç olan sıradışı bir ilişkiler ağı başlar. İkili yapılan her görüşme bazı soruları  cevaplarken bir sürü  yeni sorular da doğurur.