1 Nisan 2010 Perşembe



Geber Anne – Sezgin Kaymaz

Yazan: nazimo Kategori: Fantastik| Kurgu

Beni çok şaşırtan bir fantastik romanın son satırlarını biraz evvel bitirdim.

Melek ve kocası Şükran İsmailoğlu, iki oğulları ile birlikte mutlu bir hayat sürmektedir. Melek Anne özellikle “Sarı Prensim” diye çağırdığı küçük oğlu Tayfun’u ayrı bir sevmektedir. Kendi deyimiyle Sarı Prensi onun biricik aşkıdır.

Sarı Prensin 17. yaşına basacağı gün, tüm ailenin hayatını değiştirecek bir olay yaşanır. Arkadaşlarıyla doğum gününü  kutlamaya giden Tayfun eve, döneceğini söylediği saatten 2 saat evvel gelir. Şaşkınlık içerisinde köpekleri Sarı’nın bahçeye kapatılmış olduğunu fark eder. Halbuki Melek Anne asla Sarı’nın dışarıda yalnız kalmasına izin vermez. Kapıyı aceleyle açarak içeri girer. Balkonda yerde kırılmış saksı çiçeğini görür. Melek Annenin “küçük orospu” diye sevdiği ve özenle yetiştirdiği çiçeği yerlere saçılmıştır. Annesi şaşırtıcı bir şekilde çağrılarına cevap vermemektedir. Annesinin yatak odasından gelen sesleri duyar. Fısıltılar ve somya gıcırtıları. Sarı Prens içindeki meraka daha fazla dayanamaz, odanın kapısını açar ve dolabın içine doğru çekilen tanımadığı bir erkek bacağını görür. Sarı Prens her şeyi anlamıştır. Melek Anne’ye döner ve Geber Anne diyerek evden ayrılır.

29 Mart 2010 Pazartesi



Serçe – Mary Doria Russell

Yazan: nazimo Kategori: Bilimkurgu| Kurgu

Astronom Jimmy Quinn, 2019 yılının Şubat ayında, incelemekle yükümlü olduğu uzaydan gelen bir takım düzenli sinyallerin aslında bilmedikleri dilden söylenen bir şarkı olduğunu fark eder. Jimmy Quinn yaptığı keşfin sevincini arkadaşları Cizvit papazı ve dilbilimci Emilio Sandoz, Doktor Anne Edward, Anne’nin kocası Mühendis George ve bilgisayar programcısı Sofia Mendes’le paylaşır. Bu haber Jimmy Quinn ve arkadaşlarını olduğu kadar tüm dünyayı da şaşırtmış ve heyecanlandırmıştır.

Şarkının geldiği Rakhat gezegenine bir keşif gezisi yapılması fikri Cizvit Papazlarının İsa Cemiyeti tarafından benimsenir. İsa Cemiyeti buluşu yapan Jimmy ve arkadaşlarının yanına farklı konularda uzmanlaşmış üç Cizvit rahibi daha ekleyerek bir temas grubu oluşturur. Ekibin başında eski bir savaş pilotu olan rahip D.W. Yarbrough vardır. Şarkı söylemeyi bilen uzaylılarla ortak bir dil oluşturmayı uman müzisyen rahip Alan Pace ve fotoğraf sanatçısı rahip Marc Robichaux’la birlikte temas ekibi de tamamlanmış olur.