7 Nisan 2010 Çarşamba



Kadın Düşkünü – Kemal Safa Güntekin

Yazan: nazimo Kategori: Kurgu

1940’ların sonu, ellilerin başları. Demokrat Parti’nin iktidardaki ilk yılları. Cumhuriyeti kuranlar yaşlanmış, Cumhuriyet ikinci kuşağını yetiştirmiş.

Zonguldak Kozlu’da bıçkın bir delikanlı, Bayram. Erkek güzeli. Zaafı var. Kadınlara düşkün. Pek fazla ahlaki değerleri yok. Kadının evli, dul ya da bekar olması önemli değil. Kendisinde de şeytan tüyü var. Kadınlar da ona ilgisiz kalamıyor. Bu nedenle hayatı her daim aksiyon. Bir de hazine testisi var. Çok simgesel. Ama neyi simgelediğini burada söylemeyelim. Kozlu’ dan Germencik’e kaçarken bile çıkınında taşımış boynuna iple nazar boncuğu asılı toprak testiyi.

Kozlu’da, kırdığı cevizlerin ardından, kasabanın kızgın erkeklerinin elinden, topal Muallim Fikret Bey sayesinde kurtuluyor.

6 Nisan 2010 Salı



Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir – Sezgin Kaymaz

Yazan: nazimo Kategori: Fantastik| Kurgu

Kahramanımız Musa, ailesinden, yaşamından kaçmak, biraz kafasını dinlemek için Uzunharmanlar mahallesinde, viran bir ahşap ev kiralar. Yanında getirdiği kayda değer tek eşyası kitaplarıdır. Bir akşam vakti kitapları ve üç parça eşyasını eve taşırken, evin kiralamaya geldiğinde gördüğü evden çok daha temiz ve bakımlı olduğunu fark eder. Önce, ev sahibi Beyabi’nin temizlik yaptırmak için ona verdiği parayla çok iyi iş çıkardığını düşünür. Sonra evdeki bakımın iyi niyetli bir temizlik ve bakım harekatının çok ötesinde olduğunu fark eder.  Metruk bahçe temizlenmiş, düzenlenmiş, banyo ve mutfak onarılmış, yer yer yenilenmiş, dolaplar boyanmış, raflara muşambalar serilmiş, mutfağın kap kaçak ve erzak eksiği tamamlanmış, tiryakisi olduğu çeşit çeşit Seylan çayları tel dolaba yerleştirilmiş, buzdolabı envai çeşit zeytinyağlılarla donatılmış, tertemiz mis kokulu çarşaflarla yataklar yapılmış, hatta gardıroba tam bedenine uygun gömlek, pantolon, kazaklar yerleştirilmiş,  çekmecelere ise arasına kokulu sabunlar sıkıştırılmış çamaşırlar istif edilmiştir.
 Musa taşınma sırasında çok meraklı bir mahalleye geldiğini fark etmiştir. Taşınma bitene kadar, civardaki tüm evlerin perdeleri aralanmış ve meraklı insan gözleri, Musa son kutuyu da eve taşıyana ve hatta perdesini kapamayı akıl edinceye kadar onu izlemiştir.