10 Mayıs 2018 Perşembe

Nereden Nereye - Enver Aysever ve Gurup Gündoğarken

nereden nereye grup gündoğarken ile ilgili görsel sonucuAnlatan: Enver Aysever, Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen
Müzik: Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen, Murat Güner, Selen Kosova
Görsel İçerik: Şule Aydın
Yapım: SGM


Bu akşam nefis bir gösteri izledik. Grup Gündoğarken'in müzikte ve müzikle geçen 35 yılını, Enver Aysever'in yaşamına değenleri, yıllar içinde gelip geçenleri, gelip de (maalesef) henüz geçemeyenleri, bir döneme damga vuranları, güzel insanları, güzel olmayan (!) insanları hatırladık, yad ettik ve de lanet ettik. Eğer ben yaşlardaysanız, Gurup Gündoğarken'in sahneye çıktığı ilk yılları hatırlayabiliyorsanız, hayatınız Demirel'e, Kenan Evren'e, sonra bir kaç kez daha Demirel'e, Özal'a, Tansu Çiller'e değmiş demektir. Yani politik olarak travmalı çocuklardık vesselam. Sonrakiler zaten malumunuz. Yakın tarih diyoruz kendilerine.


9 Mayıs 2018 Çarşamba

Travis Pine Halktan Biri - Komedia Türk


travis pine halktan biri ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Sam Bobrick
Çeviren: Ekin Tuncay Turan
Yönetmen: Bahtiyar Engin
Dekor: Barış Dinçel
Müzik: Ozan Erdoğan
Oyuncular:
Levent Ülgen
Galip Erdal

Travis Pine Halktan Biri çok keyifli bir politik komedi. Yazar Sam Bobrick oyunu George E. Bush ve Dick Chney'in yönetimde olduğu yıllarda bir dönem eleştirisi olarak yazmış. 2016 yılı Kasım ayında Donald Trump seçilince oyunu gözden geçirerek, güncellemiş. Yani olaylar Amerika'da geçiyor ve oyunda bahsi geçen "Başkan" da Donald Trump. Baştan bu durumu açıklığa kavuşturalım ki, yanlış anlaşılmalara sebep olmayalım.

Sahnede gerçekten nefis bir dekor var. Eskimiş, köhneleşmiş, standart bir Amerikan evi. İç mekan detayları, penceresi, penceresinden gözüken dışarı manzarası, dış kapısı, bahçesi, bahçesindeki eski ve bakımsız arabası, ağaca asılı, terkedilmiş gibi duran eski lastikten salıncağı. Barış Dinçel'in kim bilir kaç yüz parçadan oluşan oya gibi işlenmiş dekorunu oyun başlayıncaya kadar, nereye bakacağımı şaşırarak seyrettim.