20 Mayıs 2010 Perşembe


Katilin Uşağı – Algan Sezgintüredi

Yazan: nazimo Kategori: Kurgu| Polisiye

Katilin Şeyi’nde tanışıp, Katilin Meselesi’nde kaynaştığımız acemi acar dedektifler Vedat Kurdel ve Tefo ile tekrar birlikteyiz. 

Vedat ve Tefo meslekte geçirdikleri 4 yılın ve gösterdikleri başarıların ardından hatırı sayılır bir üne kavuşmuşlar. Vedat’ın 2017 yılından anlattığı bu macera, Haracı ailesinin Polonezköy’deki  saray yavrusu evlerinde verdikleri 2009 yılı bahar partisinde başlıyor. Normal şartlar altında asla davet edilmeyecekleri bu partide bulunma sebepleri de iş. Görev başındalar. Zengin bir kocanın boynuzlarını kontrol ediyorlar; adamın boynuzları var mı, yok mu diye. İşlerini tamamlayıp tam da partiden ayrılacakları esnada, parti Vedat ve Tefo için ve de herkes için hiç beklenmedik bir şekilde sonlanıyor. Tıpkı filmlerde olduğu gibi, eli silahlı 6 adam partiyi basarak, davetlilerin üzerine kurşun yağdırıyor. Saldırganlar, korumalar tarafından etkisiz hale getirilinceye kadar oluşan bilanço ise çok ağır. Toplam kayıp saldırganlarla birlikte 30 kişi, bir o kadar da yaralı var. Neyse ki, Vedat ve Tefo bu saldırıyı yara almadan atlatıyorlar.

17 Mayıs 2010 Pazartesi



Yokyer – Neil Gaiman



Yazan: nazimo Kategori: Fantastik| Kurgu


Richard Londra’ya gideli neredeyse 4 yıl olmuştu. İyi bir işi, çok güzel ama biraz fazla talepkar bir nişanlısı vardı. Hayat onun için kendi rutinini yakalamıştı. 

Bir akşam kaldırımda kanlar içinde yatan bir kıza, Door’a rastladı ve hayatının ritmi bozuldu. Kız polise haber verilmesine ve hastaneye götürülmeye şiddetle itiraz ediyordu. Onu yolun ortasında, yaralı ve çaresiz bir şekilde bırakamayan Richard, nişanlısı Jessica’nın tüm itirazlarına rağmen kızı evine götürdü. Kız da Londra’da yaşıyordu, ama Richard’ın yaşadığı kısmında değil. Yani Richard Londra’nın üstünde yaşıyordu, o ise, kaldırım kenarlarındaki mazgal kapaklarının arasından bakıldığında görünen ve Londra’dan sızan her şeyin biriktiği aşağı Londra’da.

Ailesi katledilmişti. Ailesini öldüren Bay Vandemar ve Bay Croup şimdi de onun peşindeydiler. Hatta Richard’ın evine kadar gelip, kızı vermesi için onu tehdit bile etmişlerdi. Kimsenin karşılaşmak istemeyeceği kadar korkunçtular. Çünkü yüzlerce yıldır her çeşit canlıya her çeşit kötülüğü büyük bir zevkle yapıyorlardı ve bugüne dek kullanmadıkları cinayet ve işkence yöntemi kalmamıştı. Richard’ın da yardımıyla, aşağı Londra’ya mahsus haberleşme yöntemleriyle dostlarına ulaşan Door, ertesi sabah, Richard’ın hayatından, geldiği gibi aniden çıkıp gitti.