29 Ağustos 2019 Perşembe

Alevli Günler - İstanbul Halk Tiyatrosu


alevli günler ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Irmak Bahçeci
Yöneten: Yıldıray Şahinler
Dekor ve Kostüm: Barış Dinçel
Işık Tasarım ve Uygulama: Efe Sümer
Oyuncular: Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Rengin, Erkan Can, Cem Davran, Simge Defne

Çok uzun zamandır oynayan bir oyun Alevli Günler ve ben de ilk kez 5 sene evvel seyretmiştim bu oyunu. O kadar eğlenmiştim ki oyun hiç aklımdan çıkmadı. Tadı damağımda kaldı da diyebiliriz. Onlar oynamakta ısrar ettikçe ben de bir kez daha seyretmek istedim.

Alevli Günler çocukluktan beri hiç ayrılmamış, büyüdükçe hayatları farklı yönlere gitse de birbirlerini asla terk etmemiş üç can dostun arasında geçiyor.  Hayri okumamış, mahallede kasaplık yapan, evcimen, karısına düşkün bir adam. Mansur muhasebecilik yapan, bıçkın, bitirim bir adam. Cadaloz karısıyla başı biraz dertte. Ve Tarık, 45 yaşında, Türkoloji profesörü, yalnız ve de şaman. Beklenmedik bir anda Tarık'ın kanser olduğu ve çok az ömrünün kaldığı haberini alınca hepsinin hayatları alt üst oluyor.


27 Ağustos 2019 Salı

Suit - Jest Tiyatro


suit jest tiyatro ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Robin Hawdon
Yöneten: Eyüp Emre Uçoray
Yönetmen Yardımcısı: Aziz Caner İnan
Dekor Tasarımı: Tolga Güleryüz
Dekor Uygulama: Murat Yılmaz
Kostüm Tasarım: Gülcan İnce
Oyuncular: Begüm Öner (gelin), Ceyhun Fersoy (sağdıç Tom), Melis Kaygılaroğlu (oda hizmetçisi), Canan Atalay (yataktaki kız)

Efendim sezonu açtık. Açtık demek ne kadar doğru bilemiyorum çünkü bu yaz İstanbul'da sezon kapanmadı. Sezonu kapatmadan açmış olduk böylece.

Suit İngiliz yazar Robin Howdon'un yazdığı, kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığı, otel odalı, bol kapılı, bol girişli çıkışlı, kapı çarpmalı, durum idareli, bol yalanlı oyunlardan. Oyunun konusuna gelince, Bill düğününden önceki gece yakın arkadaşlarıyla birlikte bekarlığa veda partisi yapmış ve içkiyi biraz, yok birazdan biraz fazla kaçırmıştır.