7 Mart 2018 Çarşamba

Uyarca - Marmara Üniversitesi Oyunculuk Klübü

Yazan: Friedrich Dürrenmatt
Yöneten: Uğur Can Demirci
Oyuncular: Uğur Can Demirci, Muzaffer Keller, Turanalp Şanlı, Dilan Aydın, Bedran Erat, Mustafa Hayta, Kemal Bilget, Seyit Ali Çoğürcü

Enteresan bir tesadüf oldu. Das Das sahnenin bu sezon oynamaya başladığı Uyarca oyununa gittiğimizde kızımın bir arkadaşına rastladık. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Uğur Can Demirci de aynı oyunu okul tiyatro kulübünde sahnelemek üzere arkadaşlarıyla birlikte çalışıyormuş. Uğur Can üzerinde çalışmakta olduğu oyunla ilgili o kadar heyecanlı, o kadar tutkuluydu ki, bir solukta o kadar çok şey anlattı ki,  ortaya çıkaracakları oyunu gerçekten merak ettim. Ve yaklaşık dört ay sonra oyunu ilk gösteriminde seyrettim. 



4 Mart 2018 Pazar

Erkekler, Futbol ve Dahası - İstanbul Halk Tiyatrosu

İlgili resim
Yazan: Yunus Emre Gümüş
Yöneten: Engin Alkan
Dekor ve Işık: Cem Yılmazer
Oynayanlar: Cem Davran, Celil Nalçakan, Onur Özaydın

Bu akşam gerçekten çok komik, çok dinamik ve aynı zamanda çok da düşündüren bir oyun izledik.  Oyun aynı apartmanda, farklı dairelerde birbirini tanımadan yaşayan üç bekar erkeğin hayatına odaklanıyor. Yılbaşı akşamında tanışıyoruz biz bu adamlarla. Dairelerin birinde Cem Davran'ın canlandırdığı 60 yaşına merdiven dayamış bir adam yaşamakta. Son 7 yıldır kanser hastası. Ama onun laneti ölememek. Yedi yıldır da intihar etmeye çalışıyor. Ve finali yılbaşı gecesi yapmaya karar vermiş. Diğer dairede 30 yaşını bir hayli geçmiş çapkın bir adam (Celil Nalçakan), üçüncü dairede ise yirmili yaşlarının ortasında insan içine çıkmaktan korkan, bilgisayar bağımlısı ve oldukça entelektüel bir genç  (Onur Özaydın) var.