10 Şubat 2018 Cumartesi

Tamamen Doluyuz - Devlet Tiyatroları

tamamen doluyuz ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Becky Mode
Çeviren: Lale Eren Dalsar
Yöneten: Elif Erdal
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Batuhan Bozcaada
Işık Tasarım: Akın Yılmaz
Dramaturg: Günay Ertekin
Müzik: Orhan Enes Kuzu
Şarkı Sözü: Deniz Gürzumar

Oyuncu:
Efe Erkekli

Telefondaki Sesler:
Adnan Ahmet Biricik, Alayça Öztürk Gidişoğlu, Altan Erkekli, Ayumi Takano, Bedia Öztep, Berkay Tulumbacı, Bülent Şakrak, Celal Kadri Kınoğlu, Didem Atlıhan, Elif Erdal, Emir Tayla, Enis Arıkan, Figen Sümeli, Galip Erdal, Gökhan Yıkılkan, Gülenay Kalkan, Hazal Erdal, İlkgül Kaya, Kerem Kobanbay, Lalizer Kemaloğlu, Levent Ünsal, Yeşim Kızılgeç, Nur Subaşı, Savaş Özdemir, Sercan Gidişoğlu, Şebnem Gürsoy, Tarkan Koç, Umut Tabak, Yeşim Gül, Yetkin Dikinciler, Yıldırım Gücük, Zeynep Anacan.

Bu hafta sonunun ilk oyunu Devlet Tiyatrosundan. Tamamen Doluyuz tek kişilik, keyifli bir komedi. Oyun tek kişilik ama sahne pek bir kalabalık. Sam oyuncu olmak istemesine rağmen, karnını doyurabilmek için, New York'da sosyetik bir restoranın telefonlarına bakmakta ve yoğun rezervasyon trafiğini idare etmekte pardon idare etmeye çalışmaktadır.

9 Şubat 2018 Cuma

Bi Parça Plastik - Hemzemin Tiyatro

bi parça plastik ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Marius Von Mayenburg
Çeviren: Erce Kardaş
Proje Koordinatörü: Damla Sönmez
Kostüm: Hare Sürel, Damla Sönmez
Işık: Ushan Çakır
Müzik: Alper Aytekin, Dorukhan Yıldız
Oynayanlar:
Süreyya Güzel
Rıfat Şungar
Erce Kardaş
Damla Sönmez
Ushan Çakır

 Eğitim düzeyi yüksek, entelektüel bir Alman ailesinin evindeyiz. Adam doktor (Michael) , kadın (Ulrike) sıra dışı bir performans sanatçısının asistanlığını yapıyor. 12 yaşında bir oğulları (Vincent) var. Onun bakımı ve işleri için bir yardımcı arıyorlar. Çünkü aslında çalışmasından çok memnun oldukları ama arzu ettikleri kadar düzgün Almanca konuşamayan Fatma'nın işine son vermişlerdir. Günün sonunda düzgün Almanca konuşabilen yeni bir hizmetçi ile anlaşıyorlar. Yeni  kadın (Jessica) ufak, tefek, sessiz, sadece işine odaklanmış gibi görünen, genç, fazla dikkat çekmese de aslında eli yüzü düzgün birisidir.