4 Temmuz 2016 Pazartesi

Parkta Güzel Bir Gün - Moda Sahnesi



(Nazimo - Tiyatro) 

Yazan: Kieran Lynn
Çeviren: Yeşim Gökçe
Yöneten: Kemal Aydoğan
Sahne Tasarım: Bengi Günay
Işık Tasarım: İrfan Varlı
Afiş Tasarımı: Özgül Kosşfoğlu

Oyuncular:
Acemi sınır muhafızı: Mert Fırat
Olivia: Didem Balçın
Arthur: Volkan Yosunlu

Adını bilmediğimiz bir ülkede, havanın çok güzel olduğu bir günde bir çift Olivia ve Arthur parka gelirler. Sıradan bir tatil gündür. Olivia ülke meseleleriyle, politikayla daha ilgilidir. Arthur ise daha sıradan bir hayat yaşamayı, politikadan, eskilerin deyimiyle memleket meselelerinden uzak durmayı tercih etmektedir. Ama tiplerinden bellidir ki, etliye sütlüye çok da karışmayan, kendi hallerinde bir çifttirler.  

2015 - 2016 Sezonunun Ardından

(Nazimo )


2015 - 2016 sezonunu 18 ekimde İstanbul Halk Tiyatrosunun Bezirgan oyunuyla açtık. Oyun pek bir uğurlu, bereketli geldi. An itibariyle 86 gösteriye gitmiş bulunmaktayız. 


Sezona ait notlar;

Bir kere bu sene Shakespeare eserleri açısından çok bereketli geçti. Sezon acayip Shakespeare yaptı. Hepsi de çok iyiydi ve tadını çıkara çıkara seyrettik. Şehir tiyatrolarından Kısasa Kısas ve 12. Gece   (bayıldım, 2 kez seyrettim), Devlet Tiyatrosundan Bülent Emin Yarar'in tek kişilik Hamlet'i, Moda Sahnesinden En Kısa Gecenin Rüyası ve Hamlet, tiyatro festivalinde Devlet Tiyatrosundan Coriolanus, yine tiyatro festivalinde Ekip Tiyatrosundan Macbeth, Kumbaraci50' den Shakespeare oyun repliklerinden yeniden yazılan Şizo Şeyk, Devlet Tiyatrosundan Hamlet' ı anlatan Hamlet Makinesini seyrettim. Yazarken yoruldum. Demiştim değil mi bu sene çok iyi Shakespeare yaptı diye.