19 Mayıs 2018 Cumartesi

Gençlik Konseri - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


lgala konseri 9. uluslararası istanbul opera festivali ile ilgili görsel sonucu


Şef: Zdravko Lazarov
Solistler: Uğur Atasoy, Sibel Demir, Gamze Ayaydın, Sezin Duzci, Canan Özgür, Ayşenur Ayyıldız, Nazirem Türkmen, Selin Uzun, Emre Güngör, Ekin Su Paker, Algan Özcan, Bezmi Hazal Eksi, Muzaffer Dingil, Onur Çalışkan, Burcu Ömür Zeybek, Melis Sağlam, Anıl Önder, Dilara Kaymak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi bu akşam 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının şerefine sahneyi gençlere bırakmış. Zdravko Lazarov yönetimindeki kalabalık orkestranın eşliğinde sahneye pırıl pırıl genç sanatçılar çıktılar. Gençlerin heyecanları, coşkuları, mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Ve hepsi birbirinden şık giysiler içindeydiler. Kendilerine, bizlere çok özenmişlerdi. 

14 Mayıs 2018 Pazartesi

Kanlı Komedya - Baba Sahne

caligula baba sahne ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Stefan Tsanev
Çeviren: Hüseyin Mevsim
Yöneten: Ragıp Yavuz
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Barış Dinçel
Işık Tasarımı: Yüksel Ayma
Müzik: Can Şengün
Koreografi: Yasemin Gezgin
Oyuncular: Levent Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ, Pınar Coşkun

Caligula Kanlı Komedya benim çalışarak seyretmeye gittiğim oyunlardan. Oyundan önce Mümtaz İdil'in biyografik roman türünde yazdığı "Dehşetin Kanlı Gölgesi Caligula" kitabını okudum. Roman tadında yazılmış Kitap Caligula'nın nasıl birisi olduğunu anlamamda çok yardımcı oldu. Tarihi kahramanımız gerçek ismi Gaius Julius Caesar Augustus Germanıcus olan ve Caligula takma adıyla anılan İ.S. 12 ile 41 yılları arasında yaşamış ve kısa ömrünün son dört yılında imparatorluk yapmış bir Romalı.