19 Ekim 2018 Cuma

İyi Geceler Anne - AST


iyi geceler anne ast ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Marsha Norman
Çevirmen: Yıldırım Türker
Yönetmen: Yeşim Özsoy
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Dekor Tasarımı: Selim Cinisli
Ses Efekt Tasarımı: Çağrı Beklen
Oyuncular: Lale Mansur, Gizem Aldemir


Bu akşam Ankara Sanat Tiyatrosu Baba Sahne'ye konuk geldi. Marsha Norman'ın yazdığı oyun aynı evde yaşayan anne ve kızın bir akşamını anlatıyor. Sara hastası olan kız,  kocasından boşandıktan sonra annesinin evine yerleşmiş (şimdi yazarken tam olarak hatırlayamıyorum belki de evliliğinde de orada oturuyordu) ve evden hiç çıkmadan dört duvar arasında yaşamını sürdürmektedir. Anne ise zaman içinde kızına bağımlı bir hayat tarzı geliştirmiştir. Ev işleri, annenin kişisel bakımı, kızın sorumluluğundadır.

18 Ekim 2018 Perşembe

Efsana Kadın - Ezop Sahne


efsane kadın derya alabora ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Ali Kemal Güven
Konsept ve yöneten: Naz Erayda
Müzik Direktörü: Cumhur Bakışkan
Işık dekor Tasarımı: Cem Yılmazer
Kostüm ve Şapka Tasarımı: Cansu Tabak ve Ubeyd Bayraktar

Bu akşam Baba Sahne'de Derya Alabora'nın tek kişilik oyunu Efsane Kadın'ın ilk gösterimine katıldım. 80'li yılların namı değer Kızıl Bomba'sı Efsane Pars o şaşalı günlerinden çok uzaktadır. Artık hayatın farklı bir evresindedir. Derken bir haber magazin gündemine bomba gibi düşer. Efsane kendisinden yaşça oldukça genç olan sevgilisiyle kaldığı otel odasında vurulur. Olay kaza mıdır, intihar mıdır yoksa taammüden adam öldürmeye teşebbüs müdür, işin orası biraz karışık. Üstelik olaydan sonra genç sevgilinin Efsane'nin köpeği Fondip'le birlikte kayıplara karıştığı da çıkan haberler arasındadır.




14 Ekim 2018 Pazar

Hırçın Kız - Devlet Tiyatroları


hırçın kız istanbul devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu

Yazan: William Shakespeare
Çeviren: Nurettin Sevin
Rejisör: Yücel Erten
Dekor Tasarım: Ethem İzzet Özbora
Kostüm Tasarım: Nalan Alaylı
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik: Emil Tan Ertem

Oyuncular:
Veda Yurtsever (biz Eylem Yıldız'dan izledik), Hakan Meriçliler, Uğur Hakan Güneri, Turan Günay, İlkay Akdağlı, Fatih Dokgöz, Zülfükar Ali Sinan Demir, Burak Altay, Çiğdem Yıldız, Ahmet Taşdemir, Ahmet Kurt, Başak Ova, Bilal Ercan, Büşra Saraç, Erdem Bilgi, Hakan Sivlim, Mehmet Emrah Hamşioğlu, Muhammed Yıldız, Oya Ünal, Özlem Karataş, Rezzak Aklar, Seda Özgiş, Tuba Aydın, Tuğçe Topçu

Bugün Devlet Tiyatrosunun sezona hazırladığı yeni oyunlardan William Shakespeare'nin Hırçın Kız oyununu izledim. Oyun Padualı zengin tüccar Baptista'nın iki güzel ve bekar kızı hakkında. Kızlardan büyük olanı, Katherina çok huysuz, çok aksi ve çatal dilli bir kızdır. Küçük kız Bianca ablasının aksine hem çok güzel hem de çok iyi huyludur. Pek çok talibi vardır ama kızların babası büyük kız evlenmeden küçüğün evlenmesine izin vermez.