14 Aralık 2018 Cuma

Donkişot'um Ben - Baba Sahne


don kişotum ben ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Miguel de Carvantes Saavedra
Oyunlaştıran: Mihail Bulgakov
Çeviren: Irmak Bahçeci
Yöneten: Emrah Eren
Müzik: Can Şengün
Sahne Tasarımı: Barış Dinçel
Kostüm Tasarımı: Sadık Kızılağaç
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Koreografi: Orçun Okurgan
Dramaturgi: Ozan Güven, Irmak Bahçeci, Caner Güler
Şarkı Sözleri: Faruk Üstün
Korrepetitör: Uğur Çerkezoğlu
Eskrim Koreografisi: Deniz Özmen
Afiş Tasarımı: Bir Dost
Oyuncular: Ozan Güven, Günay Karacaoğlu, Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Nur Erkul, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, İbrahim Aladağ, Tuğba Eskicioğlu, Kamran Velicanov

Baba Sahne yapmış yine yapacağını. Muhteşem bir kadroyla hafızalarda yer edecek bir oyun koymuşlar sahneye. La Mancha'da yaşayan soylu Alonso gidip gelen aklıyla, okuduğu şövalye kitaplarının da etkisinde kalarak kendisinin şövalye Donkişot olduğuna inanmaya başlar.

10 Aralık 2018 Pazartesi

Fotoğraf 51 - Craft Tiyatro


fotoğraf 51 ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Anna Zeigler
Çeviren: Hira Tekindor
Yöneten: Çağ Çalışkur
Yardımcı Yönetmen: Ali Tunç
Dekor ve Işık Tasarımı: Kerem Çetinel
Kostüm Tasarımı: Nihal Kaplangı
Mekan Yönetimi: Şevval Çakır
Fotoğraf: Ayşegül Karacan
Oyuncular:
Rosalind Franklin - Funda Eryiğit, Maurice Wilkins - Cem Avrayim, Ray Gosling - Orçun Soytürk, James Watsons - Selahattin Paşalı, Francis Crick - Bahadır Efe, Donald Caspar - Korhan Soydan, Kemal Kayaoğlu


Bu akşam yudum yudum tiyatronun tadına vardığım bir oyun seyrettim. Craft tiyatrodan Fotoğraf 51. Su gibi akıp giden bir reji, oya gibi işlenmiş karakterler, mükemmel performanslar, çok başarılı dekor ve ışık tasarımı ve döneme, karakterlerin ruhuna cuk oturan kostümler.  Konusunu gerçek hayattan alan şiir gibi bir oyun Fotoğraf 51.

Oyun bilim kadını Dr. Rosalind Franklin'i merkeze koyarak DNA, X ışınları, fosfatlar, modeller, sonsuz deneyler arasında, farklı laboratuvarlarda  DNA'nın sırrını çözmeye çalışan bir grup bilim insanının hikayesini anlatıyor. Ama öyle kuru kuru anlatmıyor. Onları sadece bilim insanı olarak değil, bir insan olarak da zaaflarıyla, hırslarıyla, bilimsel mücadele ve hayat mücadelesi içinde anlatıyor.

9 Aralık 2018 Pazar

Ölü'n Bizi Ayırana Dek - Gergedan Yapım


ölün bizi ayirana dek ile ilgili görsel sonucu

Konsept: Pucca
Yazan: Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan
Yöneten: Hakan Yılmaz
Işık Tasarım: Burak Gürsoy
Sahne Tasarımı: Aygül İleri
Oyuncular:
Ebru Cündübeyoğlu
Hakan Yılmaz

Cansu ve Serdar boşanmak üzeredir. Boşanma davalarının görülmesinden bir gece önce, onların tanışmalarına sebep olan ve aynı zamanda ertesi sabah onları boşayacak olan avukat arkadaşları boşanmaları şerefine bir parti düzenler. Çok içerler, hatta çok, çok içerler ve sabah uyandıklarında kendilerini Serdar'ın salonundaki kanepede hercümerç olmuş bir halde bulurlar. Bulurlar bulmasına da ikisinin de gece neler olduğu konusunda en ufak fikirleri yoktur. Parti dahil her şey kopuktur. Gece neler olduğunu hatırlamaya çalışırlarken evde yalnız olmadıklarını fark ederler. Camın önündeki koltukta, az sonra kendilerini boşayacak olan avukat arkadaşlarının bedeni boylu boyunca uzanmış yatmaktadır ve fakat o beden uzaktan oldukça cansız gözükmektedir. Hatta gidip kontrol ederler, yakından da gayet cansız gibidir. Cansızdır. Cansız mıdır sahiden?


Tatlı Kaçık - Şehir Tiyatroları


tatlı kaçık şehir tiyatroları ile ilgili görsel sonucu

Yazan: John Patrick
Çeviren: Ahmet Levendoğlu
Yöneten: Naşit Özcan
Dramaturg: Hande Ören
Müzik: Orçun Tekelioğlu
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Eylül Gürcan
Işık Tasarımı: Özcan Çelik
Efekt Tasarımı: Yunus Nalcı
Oyuncular:
Opal Kronkie: Ayşe Köklü
Bradford Winter: Mert Aykol
Gloria Glock: Eylül Soğukçay
Solomon Bozo: İbrahim Can
Doktor: Soner Dinç
Polis: Çağlar Polat
130 dakika - 2 perde

Şehir Tiyatrolarının 2018 - 2019 sezonuna hazırladığı yeni oyunlardan biri de John Patrick'in Tatlı Kaçık oyunu. Oyun şehrin gözden düşmüş, metruk hale gelmiş kenar mahallelerinden birinde, her tarafı ayrı dökülen, yaşlı, bakımsız hatta tekinsiz evinde kedisi Mr. Tanner'la birlikte yaşayan Opal hakkında. Opal evine çok yakın olan şehir çöplüğünden topladığı ganimetleri satarak geçimini sağlamaktadır. Ailesinden geriye hiç kimse kalmamıştır. Eskiden her kapısından birilerinin çıktığı, neşeli seslerin yükseldiği o ev artık boştur. Hırpani ve pis görüntüsü insanları uzaklaştırmaktadır.