27 Şubat 2016 Cumartesi

Le Corsaire (Korsan) Bale - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


(Yazan Nazimo Bale)


3 perde 

Kareograf: Anna-Marie Holmes
Müzik: A.Adam  C.Pugni / L.Delibes /R.Drigo / F.Oldenbourg
Müzik Düzenleme: Kevin Galie / Anna-Marie Holmes
Orkestra Yönetmeni: Svetoslav Borisov
Dekoratör: Zeki Sarayoğlu
Kostüm Kreatörü: Çimen Somuncuoğlu
Işık Tasarım: Müfit Özbek

Medora - Gizem Atik, Conrad - Batur Büklü, Gulnare - Müge Bayramoğlu, Lankendem - Mutlu Cankup, Ali - Ali , Türkkan, Birbanto - M. Nuri Arkan, Seyd Paşa - Oktay Keresteci, Baş Korsan kadın - Pınar Müldür, Seyd paşanın yardımcısı - Cem İndere

Bu akşam İstanbul Devlet Opera ve Balesince sahnelenen Korsan balesini seyrettik. Eser daha önce 1995 yılında Antalya devlet opera ve Balesince sahnelenmiş. Şimdi de İstanbul' da sahnelendi ve biz de ilk gösterisine bilet bulmayı başardık. 

26 Şubat 2016 Cuma

Oyunun Oyunu - İstanbul Şehir Tiyatroları


(Nazimo - Tiyatro)


Yazan: Micheal Frayn
Çeviren: Lale Eren Dalsar
Yöneten: Ali Gökmen Altuğ
Sahne Tasarım: Taciser Sevinç
Kostüm Tasarım: Nihal Kaplangi
Işık Tasarım: Kemal Yiğitcan
Efekt: İlhan Aşar
Oyuncular: Bayan Clackett (Dotty) - Ayşen Sezerel, Roger Tramplemain (Garry) - Caner Çandarlı, Vicky (Brook) - Yeliz Gerçek, Philip Brent (Frederick) - Ergün Üğlü, Flavia Brent (Belinda) - Aslıhan Kandemir, Hırsız (Selsdon) - İlhan Kilimci, Şeyh (Frederick) - Ergün Üğlü, Yönetmen Lloyd -Ahmet Saraçoğlu, Sahne Amiri Tim - Destan Batmaz, Sahne Amiri Yardımcısı Poppy - Berna Oğuzutku

İlk sahneleme: 17 Şubat 2016 - Musaipzade Celal Sahnesi

25 Şubat 2016 Perşembe

MFÖ - Bostancı Gösteri Merkezi Konseri


(nazimo - konser)



Yılların eskitemediği gruptan nefis bir konser dinledik. BGM' de iğne atsan yere düşmüyordu. Her yaş grubundan insan vardı. 

Mahsar, Fuat, Özkan o kadar yıldır bizimle birlikte ki, hepimiz onların şarkılarıyla bütünleştik. Sofralarımıza, içki muhabbetlerimize, yolculuklarımıza, danslarımıza, uykularımıza eşlik ettiler. Onlar bilmediler ama bizim hayatlarımıza tanıklık ettiler. Müzikleri, sözleri zamana hiç yenilmedi. Şarkılarına herkes bir ağızdan eşlik etti. Konser sırasında Mahsar maalesef diğerlerine göre biraz durgundu. Hasta olduğunu öğrendim.