17 Ocak 2019 Perşembe

Empatopya - Mam'art


empatopya oyun ile ilgili görsel sonucu


Yazan: Rebekka Kricheldorf
Çevirmen: Mehpare Bakır
Yönetmen: Oğuz Utku Güneş
Yapımcı: Feri Baycu Güler
Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter
Dekor Kostüm Tasarımı: Makbule Mercan
Ses Efekt Müzik Tasarım: Vehbi Can Uyaroğlu
Koreografi: Utku Demirkaya
Oyuncular: Ali Rıza Kubilay, Aykut Akdere, Ayşe Sedef Ayter, Ayşegül Tekin, Derya Artemel, Elif Melda Yılmaz, Goncagül Sunar, Melina Özprodomos, Murat Okay, Mustafa Ergüven, Tuğrul Tülek, Onur Öztay, Volkan Akçaalan

Mam'artın yeni oyunu Empatopya tecrübeli ve genç oyuncuları bir araya getiren çok keyifli bir iş. Empatopya bir hayal ülkesi ve  yeri de zamanı da belli değil. Zannımca bizim yaşadığımız dünyada ama bizim zamanımızdan pek çok yıl sonra kurulmuş olmalı. Orası insanların "farklı bir bilinç ve medeniyet" düzeyinde yaşadığı bir ütopya ülkesi. Farkındaysanız farklı bir bilinç ve medeniyet kısmını tırnak içinde yazdım.

14 Ocak 2019 Pazartesi

Artık Bir Davan Var - Bgst


artık bir davan var ile ilgili görsel sonucu

Yazar ve Yönetmen: Cüneyt Yalaz ve İlker Yasin Keskin
Danışman Yönetmen: Sevilay Saral
Sahne ve Kostüm Tasarım: Nazer Ayda
Işık Tasarımı: Levent Soy
Müzik Ses ve Efekt Tasarımı: Tolga Zafer Özdemir
Oyuncular: Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin, Banu Açıkdeniz, Duygu Dalyanoğlu



Bgst'nin Kasım ayındaki tiyatro festivaline hazırladığı yeni oyunu Artık Bir Davan Var, bilmediğimiz bir ülkede, bilmediğimiz bir zamanda geçiyor. Ama oyunun kahramanı bildiğimiz bir işi yapıyor, halkla ilişkiler. Günlük rutininde akan hayatı evine gelip ona mahkeme tebligatı teslim eden, hızını alamayıp bileğine sınırlı hapislik için elektronik kelepçe takan polisler tarafından rayından çıkarılıyor. Artık onun nur topu gibi bir davası olmuştur, konusunu bilmese bile. Hayatın ilk defa yolu mahkeme koridorlarına düşmüş, dava avukatlarıyla tanışmıştır. Durum aynen şudur: İhbar varsa davan vardır, tanık yoksa bulunur, delil yoksa uydurulur.