18 Haziran 2016 Cumartesi

Deliduman - Emrah Serbes

(Meraklı Baykuş - Edebiyat)

Martıları sevmeyen herkese martıları sevdirecek bir roman Deliduman. En sevdiği yerlerden biri belediyenin lağım arıtma tesisi olan Çağlar, görüp görebileceğiniz en değişik on yedi yaşındaki adamdır herhalde. Kız kardeşine olan bitmek tükenmek bilmeyen sevgisi, kendilerini terk eden aktivist babasına olan nefreti, takıntı haline getirdiği eski sevgilisi, Kıyıdere Başkanı ve onun her daim arkasını toplayan dayısı, annesini sevip sevmediğine karar verememesi, bir sessiz sakin arkadaşı ile aslında nispeten normal bir çocuk görüntüsü çizse de Çağlar'ın farklı olduğunu en başta içtiği elektronik sigaradan anlıyorsunuz.

Düşünceleri ile karanlık denemeyecek fakat pek de aydınlık sayılmayacak iç dünyası ve saplantıları ile bizi Kıyıdere'den bir martının kanadında İstanbul'a uçuruyor Çağlar.

 
Hayattaki yegâne amacı kız kardeşini Michael Jackson dansı ile üne kavuşması için herkesçe izlenen bir yetenek yarışmasına sokmak olsa da, maalesef planı kısa sürede elinde patlar Çağlar'ın. Tüm suçlu da dayısıdır üstelik. Gereksiz yere hem kardeşine hem de kendisine bu yarışma işini ayarlayacağına dair söz vermiştir. Ama maalesef kardeşinin yarışmaya kabul edildiğine dair bekledikleri telefon bir türlü gelmemiştir ve asla gelmeyeceği gerçeği ortaya çıkmıştır.

14 Haziran 2016 Salı

Fang Ailesi - Kevin Wilson



(Nazimo - Edebiyat)

Celeb ve Camille Fang birbirine çok aşık bir çift. Onlar bir de sanata aşıklar. Gerçek sanata.  Halka açık yerlerde senaryosunu sadece kendilerinin bildiği çılgın oyunlarını sergileyip, ortalığı darmadağın ettikten sonra, geldikleri gibi yok oluyorlar.Yaptıkları işe performans sanatı diyorlar. Kayıt altına aldıkları bu gösterilerinin meraklısı çok. Sergiledikleri performanslar ödüller kazanıyor, fonlardan destek alıyor, müze ve galerilerde sergileniyor. 

Çocukları Annie ve Buster'da doğdukları andan itibaren bu gösterilerin bir parçası, oyuncusu oluyorlar. Sanat camiasında bilinen adlarıyla çocuk A ve B, yani Annie ile Buster. 

Aslında okuldaki hocaları Hobert Waxman, Celeb ve Camille Fang'a Annie doğduğunda "çocuk sanatı öldürür" demişti. Ama yıllar sonra çocuk A ile çocuk B'ye baktığında bu önermesini "sanat çocuğu öldürür" şeklinde değiştirmişti.