31 Ekim 2017 Salı

İki Türk Tenoru (Two Turkish Tenors) - Müzikal Düello

two turkish tenors ile ilgili görsel sonucu
Yazan / Yöneten: Atılgan Gümüş
Kostüm Tasarım: Taylan Alkan
Ses ve Işık Tasarımı: Sencron Müzik
Koreografi: Milhail Samoylov
Orkestra: The Band
Afiş Tasarım: Hazal Sinem Kaplan
Yapımcı: Krema Production
Oyuncular:
Cenk Bıyık
Atılgan Gümüş


Bu akşam nefis bir gösteri, harika bir şov izledik. Oyun aynen adında açık açık belirtildiği gibi müzikal bir düello. Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık gerçek kimlikleriyle sahnedeler. Cenk Bıyık dünyaca ünlü bir tenor. Atılgan Gümüş tanınmış bir oyuncu. Cenk Bıyık şarkıların opera gibi söylenmesi gerektiğini düşünüyor ve Atılgan'ın tarzını nasıl desem, biraz avam buluyor. Atılgan da Cenk'in tarzını fazla snop, halktan kopuk buluyor. Düellonun çıkış noktası da işte tam burası. Bu arada Atılgan Gümüş'ün oyunculuğun yanı sıra çok farklı kimliklerinin olduğunu öğreniyoruz. Kendisi eğitimli bir tenor, dolayısıyla çok güzel şarkılar söylüyor ve çok da iyi dans ediyor. Üstelik bu oyunu o yazmış ve yönetmiş.  İki kafadar sahnede her türden şarkılar söylerken kendi tarzlarını yarıştırıyorlar. Seyirciden de kendileri için hakem olmalarını istiyorlar. Dansçıları da gecenin bonusu oluyor. Opera, pop, caz, rock. Ne ararsanız var repertuvarlarında. Anlayacağınız düello bahane, şarkılar şahane.

30 Ekim 2017 Pazartesi

Çirkin - DasDas Sahne

çirkin dasdas ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Marius Von Mayenburg

Yönetmen: İbrahim Selim
Dramaturg: Melisa Kesmez
Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter
Dekor Tasarım: Özüdoğru Cici
Kostüm Tasarım: Funda Çebi
Ses Tasarım / Müzik: Tuna Pase
Oyuncular:
Edip Tepeli
Gizem Erdem
Volkan Yosunlu,
Ali Yoğurtçuoğlu

Dasdas sahnenin 2017 - 2018 sezonuna hazırladığı yeni oyunu Çirkin'i seyrettim bu akşam. Oyun "güzellik" kavramı üzerine. Ama estetik bir değer olarak değil de alınıp satılabilen, pazarlanan ve hatta tapılan bir mal olarak güzellik kavramını ele alıyor. Vahşi kapitalizmin itici gücü hatta lokomotifi olan güzelliğe, kusursuzluğa ulaşma, sahip olma isteği ve bu arzunun insana yaptırabilecekleri nerelere varabilir? İnsanlar bunun için neleri göze alabilir? Standart güzellik anlayışının sınırları içinde değilsek eğer ruhen neredeyiz, var mıyız yok muyuz, görünüyor muyuz yoksa görünmez miyiz? Aynaya baktığımızda biz ne görüyoruz, başkaları bize baktığında onlar ne görüyor? Ve bence en önemlisi ne zaman çirkin olduğumuza inanırız? İşte oyunda bu sorulara absürt bir bakış açısıyla cevaplar aranıyor.


29 Ekim 2017 Pazar

Günün Çorbası - İstanbul Devlet Tiyatrosu


günün çorbası devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Todd Meller ve Hank Boland
Çeviren ve Yöneten: Taner Tunçay
Müzik: Greg Opelka
Dekor Tasarımı: Behlüldane Tor
Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı
Işık Tasarımı: Önder Arık
Koreografi: Seda Özgiş
Şarkı Sözleri Adaptasyon: Taner Tunçay, Nermin Koçak Tunçay
Müzik Direktörü: Melikcan Zaman
Sanat Danışmanı: Ozan Uçar

Oyuncular: Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Erteman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç, Orhan Ergiol

Orkestra: Piyano - Zeynep Er, Klarnet - Ömer Göktay, Keman - Fatih Mehmet Görcün, Flüt - Umut Şengün, Kontrabas - Reşat Gülsün, Davul - Doğukan Hürkan

Devlet Tiyatrosunun 2017 - 2018 sezonuna hızlı başladı. Geçen hafta seyrettiğim Romeo ve Juliet'den sonra bugün de sezonun yeni müzikali Günün Çorbası'nı izledim. Çok eğlenceli, bol şenlikli bir müzikal olan Günün Çorbası'nda olaylar 1939 yılı New York'unda geçmektedir.