25 Mart 2016 Cuma

Türkiye Kayası - İstanbul Şehir Tiyatroları


(Nazimo - Tiyatro)

Yazan: Fehime Seven
Yöneten: Şükrü Türen
Dramaturg: Gökhan Aktemur
Sahne Tasarım: Barış Dinçel
Kostüm Tasarımı: Ayşen Aktengiz Bayraşlı
Müzik: Muammer Ketencioğlu
Işık Tasarım: Murat Özdemir
Efekt Tasarım: Metin Taşkıran

Oyuncular;
Meliye: Hikmet Körmükçü
Nazmi: Nevzat Çankara
Sevginar: Sevtap Çapan
Güneş: Selim Can Yalçın
Gümrük Memuru:Kubilay Penbeklioğlu
Aleksandr: Hakan Yavaş / Okan Patırer


Bu akşam sürpriz bir oyun seyrettik. Aslında biletimiz müzikli oyun Fehmi Paşa Konağı içindi ama oyunculardan birinin rahatsızlanması nedeniyle program değişmiş, nedense benim bilet almayı hiç düşünmediğim Türkiye Kayası adlı oyun olmuştu. Mail yollamışlar ama ben görmemişim. Emrivaki oldu bana yani. Bu oyuna bilet almama sebebimse oyunun göç eden bir ailenin sorunlarıyla ilgili olmasıydı. İçimi darlatacak herhangi bir şey seyretmek istemediğim için bu oyunu tercih etmemiştim. 

22 Mart 2016 Salı

Size de Çıkabilir - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


(Nazimo - Konser)

Tasarım , Yönetim, Sunum: Müjgan Özçay
Solistler: Şebnem Ağrıdağ, Tuğba Koç, Ahmet Baykara, Serkan Bedir, Timur Doğanay, Ufuk Karakoç, Burcu Soysav, Müjgan Özçay

Bu akşam çok değişik bir gösterinin / konserin parçası olduk. Üzülerek söylemem gerekiyor ki, bu sene ilk defa tamamen dolu olmayan bir salonda konser dinledim. Son günlerde patlayan bombalar insanları etkilemiş ve maalesef koltukların bir kısmı boş kalmıştı.

Konser aslında salonca, hep beraber eğlenelim temalıydı. Gecenin sunumunu çok başarılı bir şekilde Müjgan Özçay yaptı. Enerjisi çok yüksek, komik, esprili bir sunumla geceyi götürdü.