16 Şubat 2018 Cuma

Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi - Sahne Altı

İlgili resim
Yazan: Bora Pak
Yönetmen: Hakan Atalay
Kostüm Tasarım: Ayşenur Arslanoğlu
Işık Tasarımı: Mustafa Karakoyun
Afiş Tasarım: Ufuk Yılmaz
Oyuncular: Ayfer Tokatlı, Bora Pak


Aylar önce instagramda dikkatimi çeken bir tiyatro afişi gördüm. Oyunun ismi de en az afişi kadar ilginç geldi bana. Romeo ve Juliet'in Tarifsiz Hikayesi. Merak ettim oyunu ve peşine düştüm. Sonunda bu talihsiz aşıklarla yolum Entropi Sahnede kesişti.

Malumunuz Romeo ve Juliet'in hepimizin içine işleyen acıklı hikayesi yüzyıllardır oynanıyor. Bir o kadar zamandır da insanlar onların hakkında konuşuyor, düşünüyor, yazıyor. Yani bir düşemedik gitti bu aşıkların yakalarından. E buna can mı dayanır? Onlar da dayanamamışlar. Bu kadar yıl sonra mezarlarının tozuyla, hikayelerinin aslını birinci ağızdan bizlere anlatmak için, hiç üşenmeyip ayağımıza kadar gelmişler.

15 Şubat 2018 Perşembe

Ben Challanger Meşrebim - E.S.E.K

ben challenger meşrebim ile ilgili görsel sonucu
Yazan, yöneten, anlatan, unutan, hatırlarsa yeniden anlatan: Uğur Uludağ
Müzikler ve bir takım sayıklamalar: Levent Erim
Işık: Tayfun Gökırmak
Afiş Fotoğrafı: Şenol Altun
Kostüm Giydirici: Kendimiz giyiniyoruz

Bu gün Baba Sahne'de Uğır Uludağ'ın tek kişilik oyununun ilk gösterimini izledik. Oyunun afişinde yazan, yöneten, anlatan, unutan, hatırlarsa yeniden anlatan Uğur Uludağ diye yazıyor. Oyunun metni sanki yıllarca Uğur Uludağ'ın içinde birikmiş, birikmiş de artık daha fazla içinde duramayıp, dışarı çıkmış gibiydi. Çok samimi, çok doğal ve oldukça komik. Uğur Uludağ çocukluğundan, ergenlik sancılarından, yakın geçmişinden, uzak geçmişinden gelen anekdotların ekseninde bize bir sürü farklı hikaye anlattı ve bu hikayelerde bizi onlarca renkli karakterle tanıştırdı. Bu hikayeleri anlatırken içten içten, satır aralarında geçmişe duyduğu özlemi, yitip gidenlerin ince sızısını da hissettirdi bize.


11 Şubat 2018 Pazar

Yanlışlıklar Komedyası - Bakırköy Belediye Tiyatrosu

yanlışlıklar komedyası ile ilgili görsel sonucu
Yazan: William Shakespeare
Çeviren: Bülent Bozkurt
Yöneten: Tim Supple
Dekor: Kerem Çetinel
Kostüm: Sadık Kızılağaç
Işık: Yakup Çartık
Müzik: Tolga Çebi
Dramaturg: Irmak Bahçeci
Afiş Tasarım: Ethem Onur Bilgiç
Oyuncular:
Orhan Kemal Aydın - Egeon (Siraküza'lı Tüccar), Erol Ozan Ayhan - Solinus (Efes Dükü), Ercan Koçak - Tüccar (Siraküza'lı Antipholos'un arkadaşı), Ali Rıza Kubilay - Sirakuza'lı Antipholus, Ali Çelik - Siraküza'lı Dromio, Emrah Eren - Efes'li Dromio, Elif Ürse - Adriana (Efes'li Antipholus'un karısı), İrem Sultan Cengiz - Luciana (Adriana'nın kız kardeşi), Emre Koç - Efesli Antipholus, Murat Şenol - Balthazar (Bir Tüccar), Faruk Üstün - Angelo (bir kuyumcu), Nurhayat Atasoy - Luce (Adriana'nın aşçısı), Yunus Emre Kılınç - polis, İlkin Tüfekçi - fahişe, Orhan Kemal Aydın - Dr. Pinch, Fidan Tek Koşar - Emilia (Efes'te yaşayan bir rahibe, Egeon'un karısı), Emre Sarımsı - haberci (Adriana'nın himetçisi)

BBT oyunlarını seyretmeye son sürat devam ediyoruz. Bugün sırada William Shakespeare'nin Yanlışlıklar Komedyası oyunu vardı. Bu oyunu ilk kez BBT yorumuyla izledim, çok eğlendim ve de çok güldüm. Bir kez daha seyredebilirim. O derece yani. Oyuna gitmeden Inkilap Yayınevinden çıkan kitabına biraz göz gezdirdim. Okurken sanki biraz karışık bir metinmiş gibi gelmişti (onun ikizi, öbürünün ikizi, yanlış anlamalar falan) ama sahnede seyredince hiç de öyle olmadığını gördüm.