24 Ocak 2018 Çarşamba

İntiharın Genel Provası - Tiyatro Adam

intiharın genel provası ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Duşan Kovaceviç
Çeviren: Bilge Emin
Yöneten: Emrah Eren
Dekor Tasarım: Barış Dinçel
Işık: Yakup Çartık
Müzik Tevfik Kulak
Oyuncular:
Erdem Akakçe
Fatih Koyuncuoğlu
Kadir Cermik
Selem Öztürk

İntiharın Genel Provası Duşan Kovaçeviç'in yazdığı hem komik, hem acıklı, hem güldüren hem de düşündüren bir kara mizah örneği.  İşsiz kalmış ve borç içinde yüzen bir mimar intihar etmek üzere Tuna köprüsünün üzerine çıkar. Atlamadan az önce  kendisini intihara sürükleyen sebepler yumağında çok önemli bir yeri olan sevgilisini arar. Bu bir veda mıdır, yoksa kurtulabilmek için son bir gayretle bir yardım eline uzanma mıdır, bilemeyiz.  O andan sonra sanki ilahi bir el devreye girer ve adamı kurtarmak için bir yarış başlar.

21 Ocak 2018 Pazar

Cıngıllı - Bakırköy Belediye Tiyatrosu (BBT)



cıngıllı bbt ile ilgili görsel sonucuProje Tasarım: Emrah Eren
Müzik Direktörü: Çiğdem Erken
Metinler: Irmak Bahçeci
Dekor: Barış Dinçel
Kostüm: Sadık Kızılağaç
Işık: İlker Dursun
Oyuncular: 
Ragıp Savaş
Fidan Tekkoşar
Orhan Kemal Aydın
Yonca Şahinbaş
Nazan Koçak
Emrah Eren
Faruk Üstün
Erol Ozan Ayhan
Gözde Ayar
Mustafa Sercan Yener
İrem Sultan Cengiz
Orkestra: Uğur Çerkezoğlu, Emru Mine Sonakın, Nilay Sancar, Aykut Yıldırım, Ersin Toz, Melih Yüzer, Harun Koç, Adem Elkaya, Mehmet Boyacı

Biz BBT oyunlarına fena dadandık. Bu hafta da BBTnin yeni müzikalini seyretmeye geldik. Oyunun başında sunuculuk görevini üslenen Erol Ozan Ayhan bizi bir tiyatro oyunu değil bir konser izleyeceğimiz hususunda uyardı.  Nitekim de öyle oldu. BBT orkestrası ve oyuncularıyla birlikte Türkiye'nin müzikaller tarihine hem hızlıca göz attık hem de hayatımızda iz bırakan pek çok şarkıyı bir kez daha dinledik. Sahne önünde şarkılar akıp giderken arka planda da müzikallerin denk geldiği dönemin siyasal manzarasına şöyle bir baktık, o günlerin kritiğini yaparken  günümüze  de ufak tefek dikenler batırdık.