25 Aralık 2018 Salı

Zengin Mutfağı - Dasdas Sahne


zengin mutfağı dasdas ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Vasıf Öngören
Yönetmen: Şener Şen
Yardımcı Yönetmen: Defne Kayalar
Dekor Tasarım: Barış Dinçel
Işık Tasarım: Cem Yılmazer
Kostüm Tasarım: Başak Özdoğan
Afiş Tasarım: Ethem Onur Bilgiç

Oyuncular: Şener Şen, Kutay Sandıkçı, Onay Kaya, Gizem Ergün, Uğur Arda  Başkan


1970 yılı 15 - 16 haziranındaki büyük işçi ayaklanmasının yaşandığı günler. Bütün Türkiye ayakta. Türkiye'nin her yerinden isçiler Ankara'ya yürüyor. Biz ise olayları ve ardından yaşananları fabrikatör Kerim Beyin köşkünün mutfağından izliyoruz. Mutfağın emektar aşçısı Lütfü Usta, aşçının eline doğmuş, aynı köşkte hizmetçilik yapan manevi kızı, kızın nişanlısı Selim, Kerim Beyin şoförü Seyfi, şoförün arkadaşı Ahmet ve mutfağın dışında, bahçeye bağlı Kerim Beyin vahşi kurt köpeği. Mutfak ahalisinin mevcudu bu kadar. 

23 Aralık 2018 Pazar

Sihirli Flüt Tamino'nun Rüyası- İstanbul Devlet Opera ve Balesi


sihirli flüt taminonun rüyası ile ilgili görsel sonucu

Beste: Mozart
Müzik Uyarlama ve Orkestra Şefi: Murat Cem Orhan
Metin Uyarlama: Defne Arıkan
Sahneye Koyan: Caner Akın
Kostüm Tasarımı: Gizem Betil
Koro Şefi: Paolo Villa
Işık Tasarımı: Taner Aydın
Solistler:
Tamino: Caner Akın, Pamina: Ayşegül Karkıner, Sarastro: Umut Tingör, Papageno: Caner Akgün, Gece Kraliçesi: Dilruba Akgün, Monostatos: Okan Fidan, 1.kadın: Zeynep Yılmaz, 2. kadın: Neslişah Pekin, Üç Çocuk: Damla Dal, Eda Gökçeler, Ezra Erdoğan


Mozart'ın Sihirli Flüt operası İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nce çocuk izleyiciler için uyarlanarak sahneye konulmuş. Mozart'ın Sihirli Flüt operası her yaşta farklı anlamlar yüklenebilecek bir eser. Prens Tamino Prenses Pamino ile birlikte ormanda gezinirken uyuya kalır ve rüyasında içinde prenses Pamino'nun da olduğu bambaşka bir aleme gider. Rüyasında sevgilisi Sarastino'nun yanındadır. Tamino da sevgilisine kavuşmak için Sarastino'nun hazırladığı bir dizi sınavdan geçmek zorundadır. Aslında bu sınavlar insan olmanın, erdemli olmanın yolunu gösterir ve   iyilikle kötülük bu yolda birbiriyle mücadele eder. Bu arada Prensesin annesi Gece Kraliçesi de tüm öfkesi ve kötülüğüyle Pamino'yu kendi kötü emelleri için kullanmaya çalışır.