21 Kasım 2018 Çarşamba

Uzlaşma - Şehir Tiyatroları


Ä°lgili resim

Yazan: Cholelam Bert
Çeviren: Zeynep Su Kasapoğlu
Yönetmen: Aslı İçözü
Dramaturg: Arzu Işıtman
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Zuhal Soy
Işık Tasarımı: Mahmut Özdemir
Müzik ve Ses Tasarımı: Ilgın İçözü
Oyuncular:
Zeliha Bahar Çebi
Işıl Zeynep
Gökçer Genç
Yeliz Şatıroğlu


Şehir Tiyatrolarının sezona hazırladığı yeni oyunlardan Uzlaşmayı seyrettik bu akşam. Son cümlemi baştan söylemek istiyorum. Ben Uzlaşmayı gerçekten beğendim. Konusuna gelince; üç yaşında ufak çocukları olan bir çift boşanmaktadır ama aralarındaki anlaşmazlık derin olduğu için hakim onları uzlaşma müessesesine göndermiştir. Uzlaşma görüşmelerinde onlara biri deneyimli, diğeri yeni mezun iki kadın danışman yardımcı olacaktır.

20 Kasım 2018 Salı

Senaryo - Siyah, Beyaz ve Renkli


senaryo siyah beyaz ve renkli tiyatro ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Martin Crimp
Çeviren: Barış Arman
Yöneten: Mehmet Birkiye
Sahne Tasarımı: Cihan Aşar
Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin
Işık Tasarımı: Emir Uçurçağ
İllüstrasyon: Şerif Karasu
Görsel Tasarım: İpek Kent
Oynayanlar:
Cem Özeren, Çağrı Şensoy, Güneş Sayın, İmer Özgün, Nişan Şirinyan, Salih Bademci, Tuğçe Yolcu

Senaryo benim Siyah, Beyaz ve Renkli tiyatrodan seyrettiğim ilk oyun. Oyundan sonra ilk izlenimim farklı sahnelenmiş bir oyun seyrettiğim şeklinde. Günümüz New York'unda geçen oyun bir yapım şirketinde başlıyor. Anne şirket sahipleri Andrew ve Jennifer'a hayat hikayesini anlatmaktadır. Daha doğrusu hayatını kamuya mal etmek üzeredir. Çünkü buraya giren hayatlar artık herkesin bildiği hikayelere, hikayeler de filmlere ve dizilere dönüşmektedir. Andy Warhol'un bir zamanlar öngördüğü gibi "herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacak. Hikayeni bir kez anlattıysan, onun kontrolünü kaybedersin.


18 Kasım 2018 Pazar

Baş Belası - Sahne 27


baş belası tiyatro 27 ile ilgili görsel sonucu

Yazar: Sam Bobrick
Çeviren: Ekin Tuncay Turan
Yöneten: Melih Madan
Oyuncular:
Su Demir
Yiğiter Bür
İshak Burak Ocak


Sam Bobrick evvelce oyunlarını seyrettiğim bir oyun yazarı. Daha Önce Ali Poyrazoğlu tiyatrosundan Oğlum Çiçek Açtı, Duru Tiyatro'dan İki Bekar ve Komedia Türk'den Travis Pine oyunlarını seyretmiştim. Biyografisinde en sevilen oyunlarından birisinin de Baş Belası olduğunu okumuştum. Sahne 27 diye daha önce duymadığım bir tiyatro topluluğunun oyunu sahnelediğini duyunca da hemen biletimi aldım.   

Oyun bir psikiyatrisin muayenehanesinde geçiyor. Kendi kendisine "sinir bozucu adam" teşhisi koyan Ethan bu durumundan kurtulabilmek için Dr. Wells'in muayenehanesine gider. Ethan aslında kendisinin düşündüğünden çok daha fazla sinir bozucudur ve Dr Wells ile yaptığı bir kaç seanstan sonra elde ettikleri tek gelişme Dr. Wells'in ayarlarının bozulmasıdır ve Dr. Wells'in bir müddet işinden uzak kalması gerekmektedir.