30 Nisan 2016 Cumartesi

Sevgili Hayat - İstanbul Devlet Tiyatroları


(Nazimo - Tiyatro)

Yazan: Funda Özşener
Yöneten: Metin Belgin
Dekor, Kostüm Tasarımı: Nalan Alaylı
Işık Tasarımı: Serhat Akın
Müzik Danışmanı: Stelyo Berber

Oyuncular:
Eleni: Yeşim Gül

Oyun savaş zamanı İzmir'inde, 1922 yılında geçiyor. Yalnız yaşayan Eleni ve Lena'nın kesişen hayatını anlatıyor ya da anlatmaya çalışıyor da diyebiliriz.

 Eleni orta yaşlarının başında, Rum kahvelerinde şarkı söyleyerek hayatını kazanan bir kadın. Lena' da onun yanına sığınmış, kimsesiz genç bir kadın Her iki kadın da doğup, büyüdükleri topraklarda birdenbire kendilerini düşman olarak bulmuşlar. 


27 Nisan 2016 Çarşamba

Kahvenin Hatırı - Barok Konseri


(Nazimo - Konser)


Bu akşam çok değişik bir etkinliğe katıldım. All Saints Moda Kilisesinde Bach'ın eserleri seslendirildi. Eserler Corİstanbul Oda Orkestrası tarafından seslendirildi. Orkestra Şefi Arda Ardaşes Agoşyan' dı.

All Saints Kilisesi Moda'da Barış Manço' nun evinin tam karşısında, ufacık, tarihi bir kilise. Bu geceye kadar orada bir kilise olduğunu fark etmemiştim bile. İçeride, yan duvarlara paralel iki sıra halinde sıralar dizilmiş. Her bir sıra 4 kişilik ve sıraların arasında 1 metrelik bir koridor var. Bu akşam yaklaşık 100 kişi bu güzel konserin tadını çıkardık. 


Konserde ilk bölümde Corİstanbul Oda Orkestrası Bach'ın eserlerinden bir seçkiyi seslendirdi. Orkestraya kilise orgu da eşlik etti. Ufak kilisenin  kalın duvarlarına çarparak yankılanan müzik büyüdükçe büyüdü ve Bach'ın yumuşacık ezgileri içimizi doldurdu.