4 Kasım 2009 Çarşamba



Yıldızlara Yolculuk – Nicholas Christopher

Yazan: nazimo Kategori: Kurgu

Yıldızlara Yolculuk, bir kayboluşun, kaybetmenin, savrulmanın, bulmanın, bulunmanın ve kavuşmanın öyküsü. Hikayemiz 1968 yılında başlıyor. Kahramanımız Loren, evlatlık verildiği ailesini bir trafik kazasında kaybettikten sonra üvey anneannesiyle birlikte yaşamaya başlamıştır. Kısa süre sonra, anneannesinin de ölmesi üzerine, Boston’ da yaşayan ve üniversitede okuyan üvey teyzesi Alma, Loren’le birlikte bir hayat kurmak üzere çocuğu almaya gelir.  Loren, teyzesi Alma ile izlediği bir gösterinin çıkışında, kalabalık içerisinde kaybolur. Alma kaçırıldığını düşündüğü üvey yeğenini her yerde arayacaktır.


Kitap bu olaydan sonra, 15 yıllık bir zaman diliminde, yaşananları hem Loren’in hem de Alma’nın  gözünden anlatan çift katmanlı bir roman haline dönüşüyor.  Alma, üst üste yaşadığı kayıpların arkasından hayatın içinde savrularak, kayıplarını ve yaşadığı suçluluk duygunu unutmaya çalışırken yolu, önce bir örümcek bilimcisiyle kesişecek, oradan da Vietnam savaşında, röntgen hemşiresi olarak çalışacağı bir hastane gemisine düşecektir. Savaşın en ağır yıkımlarını her gün tekrar tekrar yaşamak zorunda kaldığı bu gemide, hayatının en büyük aşkına da rastlayacaktır. O güne dek yitirmek konusunda uzmanlaşan Alma, bir şekilde sevgilisinin  izini de savaşta kaybederek, tüm yitenlerin ardından, yıllarca sürecek gezgin bir hayata başlayacaktır.

Diğer tarafta Loren, geçmişinden çıkıp gelen akrabaları ile birlikte Las Vegas’ta, çölde kendine yeni bir hayat kuracaktır. Aslında Loren de uzun bir yolculuğa çıkmıştır ama onun yolculuğu geçmişe ve geçmişindeki sırlara doğru yapılan bir yolculuktur.

Ayrıca bu güne kadar okuduğum en inanılmaz ve sıra dışı kavuşma sahnesine de bu kitapta rastladım. Her şeye rağmen hiç de abartılı gelmedi. İçimi sıcak bir mutlulukla doldurdu. O anda hayatta her şey mümkündü. Sırf o satırlar için bile okumaya değerdi.

Romanın yumuşacık bir anlatımı var. Daha ilk sayfadan insanı sarıp sarmalıyor ve kitabın içine hapsediyor. Ana hikayenin yanında, romanın bonusu olarak, hikayenin içine serpiştirilmiş, çeşitli efsane ve masallardan kopup gelmiş mistik kahramanlar da okuyucunun dikkatini her daim taze tutuyor. Ve en önemlisi de tüm bunlar hep yıldızların altında oluyor. Kahramanlarımızın kaderlerinin üzerine ışıklarını düşüren yıldızlar, size de satırların arasından göz kırpıyorlar.

Dulcinea için not: Internette özel bir indirim kampanyasından 6,50 TL’ye alınmış bir kitaptır.
http://web.archive.org/web/20091110044742im_/http:/www.neokudum.com/wp-content/plugins/wp-spamfree/img/wpsf-img.php


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder