23 Aralık 2018 Pazar

Sihirli Flüt Tamino'nun Rüyası- İstanbul Devlet Opera ve Balesi


sihirli flüt taminonun rüyası ile ilgili görsel sonucu

Beste: Mozart
Müzik Uyarlama ve Orkestra Şefi: Murat Cem Orhan
Metin Uyarlama: Defne Arıkan
Sahneye Koyan: Caner Akın
Kostüm Tasarımı: Gizem Betil
Koro Şefi: Paolo Villa
Işık Tasarımı: Taner Aydın
Solistler:
Tamino: Caner Akın, Pamina: Ayşegül Karkıner, Sarastro: Umut Tingör, Papageno: Caner Akgün, Gece Kraliçesi: Dilruba Akgün, Monostatos: Okan Fidan, 1.kadın: Zeynep Yılmaz, 2. kadın: Neslişah Pekin, Üç Çocuk: Damla Dal, Eda Gökçeler, Ezra Erdoğan


Mozart'ın Sihirli Flüt operası İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nce çocuk izleyiciler için uyarlanarak sahneye konulmuş. Mozart'ın Sihirli Flüt operası her yaşta farklı anlamlar yüklenebilecek bir eser. Prens Tamino Prenses Pamino ile birlikte ormanda gezinirken uyuya kalır ve rüyasında içinde prenses Pamino'nun da olduğu bambaşka bir aleme gider. Rüyasında sevgilisi Sarastino'nun yanındadır. Tamino da sevgilisine kavuşmak için Sarastino'nun hazırladığı bir dizi sınavdan geçmek zorundadır. Aslında bu sınavlar insan olmanın, erdemli olmanın yolunu gösterir ve   iyilikle kötülük bu yolda birbiriyle mücadele eder. Bu arada Prensesin annesi Gece Kraliçesi de tüm öfkesi ve kötülüğüyle Pamino'yu kendi kötü emelleri için kullanmaya çalışır.

sihirli flüt taminonun rüyası ile ilgili görsel sonucu

Sihirli Flüt operası çocuk izleyicilerin seveceği şekilde yeniden düzenlenmiş ve tabi kısaltılmış. Aryaların Almanca olması sebebiyle, her ne kadar üst yazı olsa da, çocukların konuyu anlaması için kuş adam Papagena karakterine anlatıcı rolü de yüklenmiş. çocukların ilgisini çekecek, gerçekten görkemli kostümler tasarlanmış ve kostümlere uygun etkileyici saç ve makyaj uygulaması yapılmış. Bu nasılsa çocuk operası denmemiş, İstanbul Devlet Opera ve Balesinin en başarılı solistleri bir araya getirilmiş. Sahnedeki sanatçılar bir saat boyunca yediden yetmişe herkese tadına doyulmaz bir masal keyfi yaşattılar. Hem gözlerimiz hem de kulaklarımız bayram etti.


Ä°lgili resim

Çocuklarımızın ruhlarına sanatın, iyi müziğin tohumları ehil eller tarafından atılıyor. Çocuklar için Süreyya Operasının görkemli salonunda, localarında olmak da çok farklı bir deneyim. Her zaman gittikleri sinema ve tiyatro salonlarından çok farklı olan Süreyya Operasının salonunda kendilerini daha bir büyümüş hatta önemli hissediyorlar.  Çocuklarınızı -tabi kendinizi de- bu zevkten mahrum bırakmayın derim ben.

Ä°lgili resim

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Instagramda ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Gece Kraliçesinin meşhur aryasından bir kuple;


Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu (kostümlere Dikkat)



Kendime Not: 2. katta 3 loca tuttum. (aslında bilet aldım ama loca tuttum lafı çok daha havalı) Ben, yeğenlerim Berkay (18), Bahar (14), yengem (kadınların yaşı sorulmaz), kuzenim Aslı, kızı Beril (6) ve ben.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder