9 Aralık 2018 Pazar

Ölü'n Bizi Ayırana Dek - Gergedan Yapım


ölün bizi ayirana dek ile ilgili görsel sonucu

Konsept: Pucca
Yazan: Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan
Yöneten: Hakan Yılmaz
Işık Tasarım: Burak Gürsoy
Sahne Tasarımı: Aygül İleri
Oyuncular:
Ebru Cündübeyoğlu
Hakan Yılmaz

Cansu ve Serdar boşanmak üzeredir. Boşanma davalarının görülmesinden bir gece önce, onların tanışmalarına sebep olan ve aynı zamanda ertesi sabah onları boşayacak olan avukat arkadaşları boşanmaları şerefine bir parti düzenler. Çok içerler, hatta çok, çok içerler ve sabah uyandıklarında kendilerini Serdar'ın salonundaki kanepede hercümerç olmuş bir halde bulurlar. Bulurlar bulmasına da ikisinin de gece neler olduğu konusunda en ufak fikirleri yoktur. Parti dahil her şey kopuktur. Gece neler olduğunu hatırlamaya çalışırlarken evde yalnız olmadıklarını fark ederler. Camın önündeki koltukta, az sonra kendilerini boşayacak olan avukat arkadaşlarının bedeni boylu boyunca uzanmış yatmaktadır ve fakat o beden uzaktan oldukça cansız gözükmektedir. Hatta gidip kontrol ederler, yakından da gayet cansız gibidir. Cansızdır. Cansız mıdır sahiden?




ölün bizi ayirana dek ile ilgili görsel sonucu

Artık çözmeleri gereken yeni sorunsalları vardır. Acaba o beden eve cansız olarak mı intikal etmiştir yoksa bu bedenin cansız hale gelmesinde Cansu ve Serdar'ın bir dahli olmuş mudur? Acaba aşırı stres ve baskı altında gece yaşananlar parça parça olsa da hafızalarına geri gelir mi? Peki bir Cansu, bir Serdar ve bir ölü avukat bu evden nasıl çıkabilir? Peki bir Cansu ve bir Serdar bir şekilde bu işten paçayı sıyırabilir mi? Ve tüm bu hengame içinde Cansu ve Serdar evliliklerini gözden geçirecek fırsat bulabilirler mi? Peki ya aşk, bu koşullarda çok derinlere saklanmış olan aşk geri gelir mi?

Ä°lgili resim

Bu sezon beni en çok şaşırtan oyun Ölü'n Bizi Ayırana Dek oldu. (tabi şu ana kadar) Oyuna gelirken hiç bu kadar güleceğimi düşünmemiştim. İki saatliğine her şeyi unutum ve doya doya güldüm.

ölün bizi ayirana dek ile ilgili görsel sonucu

Oyunun konsepti Pucca'ya, metni ise "Bir Erkek ve Bir Kadın" dizisinin senaristleri Murat Dişli, Alper Atalan ve Zeki Enes Akkan'a ait. Dizide kadın erkek ilişkisi üzerine bizi bölümlerce güldüren bu ekip, oyunun senaryosunda da ayrı bir döktürmüşler. Cansu'yu oynayan Ebru Cündübeyoğlu ve Serdar'ı oynayan Hakan Yılmaz gerçekten çok başarılılar. Birlikte enerjileri çok yüksek. Oyunun temposu bir an bile düşmedi. Yapılan gölge oyunları ve video uygulaması oyuna ayrı bir hava katmış.

Ä°lgili resim

Gerçekten gülmek, hayatın dertlerinden iki saatliğine de olsa uzaklaşmak için bu oyun bire bir. Şiddetle tavsiye ederim. Dikkat aşırı mizah içerir.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebookta entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdan takip edebilirsiniz. Instagramda ebru_tarm afresindeyim.

Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu


Meraklısına Video: Gala gecesinden




Meraklısına Video: NTV program


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder