7 Aralık 2018 Cuma

Romantizma - Gergedan Yapım


romantizma ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Murat Dişli, Alper Atalan, Zeki Enes Akkan
Oyuncular: Janset, Gökçe Özyol
Yöneten: Oktay Şenol
Yapımcı: Cengiz Şahin, Hakan Yılmaz
Müzik: Luxus
Işık Tasarımı: Burak Gürsoy
Afiş Tasarımı: Galip Aksular
Afiş Fotoğraf: Eren Yiğit

Yasemin ve Uğur 20. evlilik yıl dönümü kutlaması olarak, evlenirken yapamadıkları, içlerinde hep uhde kalan, hayallerinde yaşattıkları düğünü en sonunda yapacaklardır. Karı koca beraber hazırlık listesi üzerinden geçmektedirler. Düğün heyecanı ne kadar büyük olsa da sonuçta evliliklerinin üzerinden yirmi yıl geçmiş, ilişkileri öyle ya da böyle biraz eskimiştir, yaşanmışlıklar birikmiştir. Her iki taraf da evlenirken kendilerine destek olmayan aile bireylerine içten içe öfke beslemektedir. Bu düğün biraz da onlara cevap niteliğinde olacaktır. Ama düğün dediğin şey aile büyükleri burnunu sokmadan ya da daha kibar bir ifadeyle ufak müdahalelerde bulunmadan yapılamaz. Çünkü bu düğünün doğasına aykırıdır, hatta düğün müessesesinin fıtratında aile büyükleri ve onların istekleri vardır.


romantizma ile ilgili görsel sonucu

Yıllar içinde büyütülmüş, birikmiş, ertelenmiş hayaller, aileler, gelinlik damatlık, düğün menüsü, çalınacak müzikler, oturma düzeni, balayı gezisi gibi onlarca değişkenin optimum noktada bir araya getirilmesi tabi ki öyle pek kolay olmayacaktır. Gerginlik kaçınılmazdır. Karı koca düğün hazırlıklarından geçmişe, oradan ailelerine, yapılan fedakarlıklara, bunların yüze vurulmasına doğru ışık hızıyla geçerler. Beklenen düğün olacaktır, artık bu kaçınılmaz bir durumdur ama ah o düğün acaba nasıl olacaktır. O da 2. perdede.

romantizma ile ilgili görsel sonucu

Ben oyunu çok eğlenceli buldum. Uğur ve Yasemin'i oynayan Janset ve Gökçe Özyol bence sahnede uyumlu bir çift olmuşlar, enerjileri birbirine çok uymuş. Oyunun ilk dakikaları biraz ağır aksa da sonradan açılıyor, şenleniyor, özellikle 2. perdede oyun sular seller gibi akıyor ve hepimizi güldürüyor. Konu karı kocalık olunca da seyirci kendisinden, ailesinden, arkadaşlarından pek çok şey buluyor. Ara ara insan kendisini kendine gülerken yakalıyor. Uğur'la Yasemin'in araları ne kadar limoni olursa olsun arka planda aralarındaki aşkı, sevgiyi ve biraz da çocuklara mahsus saflığı hep hissediyorsunuz.

Ä°lgili resim

Oyunu Kadın ve Erkek dizisinin senaryosunu da yazan muhteşem üçlü yazmış. Gargedan Yapımın bir diğer oyunu Ölü'n Bizi Ayırana Dek'in senaryosu da aynı kişilere ait. Bu üçlünün kadın ve erkek ilişkileri üzerine söyleyecek çok şeyleri var.

Eğlenceli bir oyun seyredip hoşça vakit geçirmek için çok iyi bir tercih Romantizma.  Tavsiye ederim.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebookta entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz.

Meraklısına Video:



Kendime Not: bizim takım müge, naz ve ben.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder