10 Şubat 2018 Cumartesi

Tamamen Doluyuz - Devlet Tiyatroları

tamamen doluyuz ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Becky Mode
Çeviren: Lale Eren Dalsar
Yöneten: Elif Erdal
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Batuhan Bozcaada
Işık Tasarım: Akın Yılmaz
Dramaturg: Günay Ertekin
Müzik: Orhan Enes Kuzu
Şarkı Sözü: Deniz Gürzumar

Oyuncu:
Efe Erkekli

Telefondaki Sesler:
Adnan Ahmet Biricik, Alayça Öztürk Gidişoğlu, Altan Erkekli, Ayumi Takano, Bedia Öztep, Berkay Tulumbacı, Bülent Şakrak, Celal Kadri Kınoğlu, Didem Atlıhan, Elif Erdal, Emir Tayla, Enis Arıkan, Figen Sümeli, Galip Erdal, Gökhan Yıkılkan, Gülenay Kalkan, Hazal Erdal, İlkgül Kaya, Kerem Kobanbay, Lalizer Kemaloğlu, Levent Ünsal, Yeşim Kızılgeç, Nur Subaşı, Savaş Özdemir, Sercan Gidişoğlu, Şebnem Gürsoy, Tarkan Koç, Umut Tabak, Yeşim Gül, Yetkin Dikinciler, Yıldırım Gücük, Zeynep Anacan.

Bu hafta sonunun ilk oyunu Devlet Tiyatrosundan. Tamamen Doluyuz tek kişilik, keyifli bir komedi. Oyun tek kişilik ama sahne pek bir kalabalık. Sam oyuncu olmak istemesine rağmen, karnını doyurabilmek için, New York'da sosyetik bir restoranın telefonlarına bakmakta ve yoğun rezervasyon trafiğini idare etmekte pardon idare etmeye çalışmaktadır.

İlgili resim

Sam'ın çalışma yeri söz konusu restoranın bodrum katındadır, noel tatili yaklaşmakta, herkes şefin restoranında bir masa kapmaya çalışmakta ve telefon hiç durmadan çalmaktadır.  Sam telefonu her açışında birbirinden ilginç, her biri nevi şahsına münhasır müşteriler hattın diğer ucunda belirmekte ve Sam'i terletmektedir. Sam müşterilerle uğraşırken bir taraftan da kocaman bir egodan ibaret, yarı mafyatik restoran sahibi Şef 'in ipe sapa gelmez istekleri ve kaprisleri ile de mücadele etmek zorundadır.

tamamen doluyuz ile ilgili görsel sonucu

Telefon çaldığında arayan kişinin temsili resmi duvara yansıyor ve oyun boyunca bize eşlik eden "dış ses" arayanların kişilik özelliklerini bize anlatıyor. Sonra da aralarındaki konuşmaya kulak misafiri oluyoruz. Sam sahnede tek başına görünse de onlarca oyuncu sesleriyle telefonun diğer ucunda ona eşlik ediyorlar.

İlgili resim

Ben oyunu oldukça eğlenceli buldum. Efe Erkekli sahneyi başarılı bir şekilde doldurdu. Yaşadığı günün gerilimini, stresini bize de hissettiren yüksek tempolu bir oyunculuk sergiledi. Telefonun ucundaki sesler de hep tanıdıktı. Mesela Sam'in babasını kendi babası Altan Erkekli seslendirdi. Her duyduğunda Sam'i korkudan ve stresten titreten hatta bizi bile ürküten Şef'in sesi, usta tiyatrocu Celal Kadri Kınoğlu'na aitti.

İlgili resim
Oyun için inanılmaz detaylı bir bodrum katı dekoru hazırlanmış. İnsan nereye bakacağını şaşırıyor. Sağa sola atılmış kutular, eski eşyalar, dosyalar, dolaplar, oyuncaklar, büyük bir karmaşa. Seyirlik bir dekor olmuştu yani.

İlgili resim

Fakat oyun boyunca onlarca farklı sesten farklı telefon görüşmesine maruz kaldığım için zaman zaman kim kimdi, konuşan daha önce aramış mıydı algılamakta zorlandım. Duvara yansıtılan temsili resimlerde ayırt etmemize çok yardımcı olamadı. Bu resimler yerine arayanlar ile video çekimler yapılsaydı ve konuşma sırasında biz telefonun diğer ucunu da görebilseydik, Tamamen Doluyuz çok daha hareketli ve renkli bir oyun olabilirdi diye düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Instagramda ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Oyun Fragmanı



Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu



Kendime Not: Bizim ekip ben, annem, kızım ve Müge







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder