10 Mayıs 2018 Perşembe

Nereden Nereye - Enver Aysever ve Gurup Gündoğarken

nereden nereye grup gündoğarken ile ilgili görsel sonucuAnlatan: Enver Aysever, Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen
Müzik: Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen, Murat Güner, Selen Kosova
Görsel İçerik: Şule Aydın
Yapım: SGM


Bu akşam nefis bir gösteri izledik. Grup Gündoğarken'in müzikte ve müzikle geçen 35 yılını, Enver Aysever'in yaşamına değenleri, yıllar içinde gelip geçenleri, gelip de (maalesef) henüz geçemeyenleri, bir döneme damga vuranları, güzel insanları, güzel olmayan (!) insanları hatırladık, yad ettik ve de lanet ettik. Eğer ben yaşlardaysanız, Gurup Gündoğarken'in sahneye çıktığı ilk yılları hatırlayabiliyorsanız, hayatınız Demirel'e, Kenan Evren'e, sonra bir kaç kez daha Demirel'e, Özal'a, Tansu Çiller'e değmiş demektir. Yani politik olarak travmalı çocuklardık vesselam. Sonrakiler zaten malumunuz. Yakın tarih diyoruz kendilerine.


nereden nereye grup gündoğarken ile ilgili görsel sonucu


Enver Aysever Tontonlar çizgi filmini hatırlayan var mı diye soruyor. Salonda hatırlamayan yok gibi. Yaş ortalaması minimum 40 yani. Sonra tek kanallı çocukluğumun en güzel anılarından olan Tonton ailesini başka bir tontona bağlayıveriyor Enver Aysever; karı koca Özallar. Acaba Tonton ailesi çocukların beynine yollanan ileriye dönük bir çeşit subniminal mesaj mıydı?  Enver Aysever'in bu sorusuyla hepimizin aklında deli sorular.

nereden nereye grup gündoğarken ile ilgili görsel sonucu

Sonra geçen yıllarda hayatımızı güzelleştiren, iz bırakan, yaşanır kılan insanları anıyoruz. Ruhi Su, Rıfat Ilgaz, Aydın Boysan, Levent Kırca, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Metin Altıok, Aziz Nesin, Tarık Akan ve daha pek çokları. Sonra zamansız aramızdan koparılanları andık. Hırant Dink, Tahir Elçi, Sivas'ta kaybettiklerimiz, Berkin Elvan, Ali Korkmaz ve diğerleri. Bu ülke ne çok hoyrat davranmış çiçek gibi insanlarına. Ve ne çok güzel insanımız varmış hep rüzgara karşı koşan ve bedeller ödemek zorunda kalan, kırılan, sonuna kadar mücadele eden, küsen. Ve hayat bir şekilde güzel insanları hep bir araya getirmiş. İyiler iyileri bulmuş. O güzel insanlar şimdi her neredelerse onlara da selam olsun.

nereden nereye grup gündoğarken ile ilgili görsel sonucu

Sözün kısası müziğin, mizahın, hüznün, acı tatlı anıların hercümerç olduğu duygu dolu bir akşam yaşadık Enver Aysever ve Grup Gündoğarken'le birlikte. Ve ne çok hayatımıza sızmış Grup Gündoğarken , usul usul, fark ettirmeden ama çok derinden. Hatırlanacak ne çok şey varmış. Ve bazı insanlar nasıl da her devrin insanı. İbrahim Tatlıses'in Özal'ın gözlerinin içine hayran hayran bakarken çekilmiş siyah beyaz fotoğrafı ne çok şey anlatıyor bugüne.
Gurup Gündoğarken'in müziği, Enver Aysever'in sohbeti eşliğinde bir ömrü temize çektik sanki bu akşam annemle birlikte ve  çocuklar gibi şen ayrıldık salondan. Mutlaka seyredin.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Intagramda ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Selam videosu


Kendime Not: Bizim kadro ben ve annem




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder