19 Mayıs 2018 Cumartesi

Gençlik Konseri - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


lgala konseri 9. uluslararası istanbul opera festivali ile ilgili görsel sonucu


Şef: Zdravko Lazarov
Solistler: Uğur Atasoy, Sibel Demir, Gamze Ayaydın, Sezin Duzci, Canan Özgür, Ayşenur Ayyıldız, Nazirem Türkmen, Selin Uzun, Emre Güngör, Ekin Su Paker, Algan Özcan, Bezmi Hazal Eksi, Muzaffer Dingil, Onur Çalışkan, Burcu Ömür Zeybek, Melis Sağlam, Anıl Önder, Dilara Kaymak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi bu akşam 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının şerefine sahneyi gençlere bırakmış. Zdravko Lazarov yönetimindeki kalabalık orkestranın eşliğinde sahneye pırıl pırıl genç sanatçılar çıktılar. Gençlerin heyecanları, coşkuları, mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Ve hepsi birbirinden şık giysiler içindeydiler. Kendilerine, bizlere çok özenmişlerdi. 


Genç opera sanatçıları Mozzart'tan (Le nozze di Figaro, la clemenza di tito, cosu fan tutte, don giovanni, die zauberflote), Handel'den (Alcina), Sarasate'den (Carmen Fantasy ve Zigeunerweisen op.20) Donizetti'den (Anna Bolena, Lucrezia Borgia La fille du regiment, L'elisir d'amore), Rossini'den (İl Turco in İtalia) Verdi'den  (Rigoletto), Puccini (La boheme) Dvorak'dan (Rusalka), Çaykovski'den (Yevgeni Onegin), Offenbach'dan (Les cantes d'hiffmann) seçilmiş seçkin bir program hazırlamışlardı. 

Sahnedeki opera sanatçılarına ilavaten genç bir keman sanatçısı ve genç bir klarnet sanatçısıyla da tanıştık. Naz İrem Türkmen sanıırm 12 - 13 yaşlarında çek yetenekli bir çocuk kemancı. Bizlere Sarasate'den Zigeunerweisen op. 2o eserini çaldı. Onur Çalışkan ise 16 -17 yaşlarında genç bir klarnetçi. O da Sarasate bestesi seslendirdi. (carmen Fantasy)

Çok keyifli zaman geçirdik. Konser neredeyse iki saate yakın sürdü. Gençler bana umut veriyor. Hem onları, hem ailelerini, hem de onları eğiten öğretmenlerini canı gönülden tebrik ediyorum.  Yolları açık olsun. 
  
Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdan takip edebilirsiniz. Instagramda  ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu



Konserden Uğur Atasoy kaydı:


Sezin Duzci - Rusalka




Kendime Not: Bizim ekip Naz ve ben



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder