5 Ocak 2019 Cumartesi

Yeni Yıl Konseri (2019) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


yeni yıl konseri  2019 istanbul devlet opera ve balesi ile ilgili görsel sonucu

Bu seneki konserin eserleri Avusturyalı ünlü besteci Johann Strauss'dan seçilmişti. Bestecinin ünlü Yarasa operetinden aryalar ve yine Strauss'un bestelediği polkalar ve valsler seslendirildi. Eserlere solist olarak Nesrin Gönüldağ, Nazlı Deniz Süren, Ufuk Toker ve Deniz Yetim eşlik etti.

Konserin sürprizi İstanbul Devlet Opera ve Balesi çocuk korosuydu. Konserin sonunda sahnede yerini alan, cıvıl cıvıl çocuklardan oluşan kalabalık koro Mutlu Bir Yılın Özlemi, Hoş Geldin Yeni Yıl, We wish you a Marry Chrismas ve Jingle bells parçalarını seslendirdiler. Onlarca çocuğun sesi içimizi ısıttı.

Mavi Tuna valsinde orkestraya dansçılar  Berfu  Elmas, Çağatay Özmen eşlik etti. Orkestrayı  Şef Roberto Gianolo yönetti.

Konserin sonunda Opera Müdürü Suat Arıkan allem etti, kallem etti ve Şef Gianolo'nun çubuğuna el koyup, orkestrayı ele geçirmeyi başardı.


Bir yeni yıl klasiğidir İstanbul Devlet Opera ve Balesinin yeni yıl konserlerini izlemek. Konseri izlerken, sahnenin kenarında ışıkları yanıp sönen yeni yıl ağacına bakarken içim sevinç ve coşku dolar. Yeni yıl ruhunun bir parçası da bu konserlerdir benim için. Yeni yıl konseri bu sene de çok güzel ve çok coşkuluydu.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebookda entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Instagramda ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video 1:



Meraklısına Video 2:




Kendime Not: Biizm takım yalnızım.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder