18 Kasım 2017 Cumartesi

Karmakarışık - Devlet Tiyatroları

karmakarışık devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Ray Cooney
Çeviren: Haldun Dormen - Kemal Uzun
Yöneten: Haldun Dormen
Dekor Tasarımı: Savaş Çevirel
Kostüm Tasarımı: Mihriban Oran
Işık Tasarımı: Serhat Akın
Koreograf: Yeşim Alıç
Oyuncular: Erhan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Rüyam Perihan Dirim, Özden Çiftçi, Ali Ersin Yenar, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin, Suzan Sabancı

Karmakarışık Devlet Tiyatrosunun yeni sezon için hazırladığı çılgın bir komedi. Olay bir otel odasında geçiyor. İktidar partisinin saygın Bakanı, Başbakanın sağ kolu Richard Phillips rakip partinin güzel, seksi ve de evli sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmak üzere otele gelmiştir. Ortada bir kaçamak planı olunca organize edilmesi gereken pek çok konu, idare edilmesi gereken pek çok insan olması da doğaldır.



karmakarışık devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu
Bakan önce karısını arar. Ona geç vakit mecliste konuşma yapacağını, gece de otelde kalması gerektiğini, ah nasıl da yorgun olduğunu, keşke şimdi evde, onun yanında olabilseydi ne güzel olurdu şeklindeki yalanlarını bir çırpıda sıralayıverir. Parti sekreterinin kocası da karısının hasta teyzesine ziyarete gittiğini zannetmektedir. Artık tüm ayarlamalar yapılmıştır. Tam robdöşambr, saten gecelik, şampanya, havyar faslına geçilecektir ki, odanın ağır perdelerini açtıklarında beklenmedik bir görüntüyle, pardon davetsiz bir misafirle karşılaşırlar. Orada, sürgülü camın altına sıkışmış bir erkek cesedi vardır ve bu ceset kaçamak gecelerinin tam ortasına bir bomba gibi düşmüştür. 

karmakarışık devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu

Bakan işleri toparlaması için bir umutla özel kalem müdürünü çağırır. Romantik gece artık bir kabusa dönüşmüştür. Odada bir bakan, bir sekreter, bir özel kalem müdürü ve bir ceset, önlerinde geçirilmesi gereken çok uzun bir gece, sahnede bir pencere, 1 dolap kapısı, 3 oda kapısı ve bir telefon vardır. Sonra yaşanacaklar için karmakarışık sıfatı aslında çok hafif kalmaktadır.  

karmakarışık istanbul devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu

Karmakarışık Haldun Dormen'in başarılı rejisiyle inanılmaz hareketli, enerjisi yüksek, çok eğlenceli, bol gülmeceli bir oyun olmuş. Bakan Richard Phillips rolünde Erhan Taşdöğen çok başarılıydı ve çok komikti. Oyunun ilk dakikalarında Zaga'da canlandırdığı vampir hali gözümün önünden  pek gitmese de yavaş yavaş Bakan Richard Phillips'e de alıştım. Ama benim için o hala Zaga'nın peltek vampiri. Fatih Karaman'ın canlandırdığı ana kuzusu, tutuk, hayatı kıyıdan yaşayan özel kalem müdürü tiplemesinin o otel odasında, hayatın ona dayattığı koşullarda tam bir eylem adamına dönüşmesini izlemek de ayrı bir keyifti ve çok komikti. Üç saate yakın süren oyunu hiç sıkılmadan ve de çok eğlenerek seyrettim. Zaman zaman olaylar o kadar çıldırdı ki, kendimi kendime "Allah'ım ben şimdi neye gülüyorum ki" diye sorarken buldum.

karmakarışık istanbul devlet tiyatrosu ile ilgili görsel sonucu

Devlet tiyatrosu  bizler için aslında çok büyük nimet. Bu kadar güzel oyunları, bu  başarılı kadrolarla ve bu teknik olanaklarla, bu fiyata seyredebilmemiz mucize gibi bir şey. Keşke İstanbul'da bir kaç salonumuz daha olsaydı.

Bu nefis oyunu 2. sıra, orta bölümdeki yerimizden seyrettik, Çünkü ben bu biletleri alabilmek için bir pazar sabahı sekiz buçukta Üsküdar Tekel Sahnede kuyruğa girdim. Çünkü tiyatro emek ister. 

Keyifli zaman geçirmek,  doyasıya gülmek ve de her yanımızı saran kasvetli gündemden uzaklaşmak için çok iyi bir tercih olacaktır.

Sizlere Not: Sahnelerde neler oluyor facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Instagram'da ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu





Kendime Not: Bizim takım ben, annem, kızım ve selmuş




















Acayip eğlenceli bir oyun seyrettik.  









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder