31 Ekim 2017 Salı

İki Türk Tenoru (Two Turkish Tenors) - Müzikal Düello

two turkish tenors ile ilgili görsel sonucu
Yazan / Yöneten: Atılgan Gümüş
Kostüm Tasarım: Taylan Alkan
Ses ve Işık Tasarımı: Sencron Müzik
Koreografi: Milhail Samoylov
Orkestra: The Band
Afiş Tasarım: Hazal Sinem Kaplan
Yapımcı: Krema Production
Oyuncular:
Cenk Bıyık
Atılgan Gümüş


Bu akşam nefis bir gösteri, harika bir şov izledik. Oyun aynen adında açık açık belirtildiği gibi müzikal bir düello. Atılgan Gümüş ve Cenk Bıyık gerçek kimlikleriyle sahnedeler. Cenk Bıyık dünyaca ünlü bir tenor. Atılgan Gümüş tanınmış bir oyuncu. Cenk Bıyık şarkıların opera gibi söylenmesi gerektiğini düşünüyor ve Atılgan'ın tarzını nasıl desem, biraz avam buluyor. Atılgan da Cenk'in tarzını fazla snop, halktan kopuk buluyor. Düellonun çıkış noktası da işte tam burası. Bu arada Atılgan Gümüş'ün oyunculuğun yanı sıra çok farklı kimliklerinin olduğunu öğreniyoruz. Kendisi eğitimli bir tenor, dolayısıyla çok güzel şarkılar söylüyor ve çok da iyi dans ediyor. Üstelik bu oyunu o yazmış ve yönetmiş.  İki kafadar sahnede her türden şarkılar söylerken kendi tarzlarını yarıştırıyorlar. Seyirciden de kendileri için hakem olmalarını istiyorlar. Dansçıları da gecenin bonusu oluyor. Opera, pop, caz, rock. Ne ararsanız var repertuvarlarında. Anlayacağınız düello bahane, şarkılar şahane.

Gece ilerledikçe rekabet artıyor, çekişme büyüyor, olaylar çığırından çıkıyor. Sadece müzik yetmiyor ve Cenk'le Atılgan özel hayatlarını, geçmişlerini hatta sırlarını bir bir ortaya döküyorlar. Üniversiteden beri yakın arkadaş olan Cenk Bıyık ve Atılgan Gümüş'ün birbirleri hakkında anlatacak çok şeyleri var. Ve sağ köşede saklanan orkestra gece boyunca harika müzikler çalıyor. Biz de hem müziğe doyuyoruz, hem gülmeye. Yok böyle bir gece. 2 saat nasıl geçti anlamadım. Gösteri yıkılıyor. Kaçırmayın derim.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki güncel paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Instagram'da ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Two Turkish Tenors tanıtım videosu

 
 
Meraklısına video: Kendi selam videom
 
 
Meraklısına Video: Bu da içerden benim çektiğim video
 
 
 
Meraklısına Video: Röportaj kaydı
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder