21 Mart 2018 Çarşamba

Patates - Gergedan Yapım

patates ahu türkpençe ile ilgili görsel sonucu
Yazan: Ahu Türkpençe
Yöneten: Tamer Güler
Yapımcı: Cengiz Şahin
Sahne Tasarım: Aygül İleri
Işık Tasarım: Burak Gürsoy
Afiş Tasarım: Gülden Aydın
Oyuncular: Ahu Türkpençe, Orçun İynemli

Bu oyuna bilet alma sebebim Ahu Türkpençe'ydi. Klasik bir oyun olmadığı için de her zaman yaptığım gibi, oyun hakkında hiç bir şey okumadan, sadece adını bilerek tiyatroya gittim. Ve bingo. Hiç ummadığım kadar eğlendim.

Sahnedeki çiftimiz yedi yıllık evliliğin ardından ayrılmıştır. Taşınma sırasında nakliyeciler bazı kutuları karıştırmamış olsa belki de bir daha görüşmeyeceklerdi ama eşyalarını ayırmak için bir kez daha bir araya gelmek zorunda kaldılar.


patates ahu türkpençe ile ilgili görsel sonucu

Sahnedeki kadın koca göbekli, koca kalçalı, bakımsız bir kadın. (İnanmayacaksınız ama bildiğimiz Ahu Türkpençe'den bahsediyorum) Adamsa fit ve yakışıklı. Üstelik zaman zaman "aşkım" diye seslendiği birisiyle telefonda konuşuyor. Kadının ruh hali biraz karışık. Kocasını çıtır bir "mankenciğe" kaptırıp boşanmak zorunda kalan tombul bir kadın ne kadar sakin ve medeni olabilirse kadın da ancak o kadar sakin.

patates ahu türkpençe ile ilgili görsel sonucu
Sürekli içtiği sakinleştiricinin etkisiyle, havada uçan pembe balonlar görme kıvamına geldiğinde, ayak üstü de olsa, içinde söyleyemediği ne kaldıysa bir şekilde kustu kadın. Dolayısıyla adam da. Biz çok tanıdık, çok bildik bir son dakika hesaplaşmasının komik bir versiyonuna tanık olduk.

İlgili resim
Çok sevdiği kocası için kendi hayatından vaz geçen, her şeyini ona göre düzenleyen, dolayısıyla kocasının sevdiği kadından gittikçe uzaklaşan ve sonunda da ayrılan bir kadın. Aslında çok bildik bir hikaye. Ama onları seyrederken aslında birlikte çok eğlenen, güzel vakit geçiren bir çift olduklarını da hissediyorsunuz. Ama yaşananlar acıdır ve işin özeti mankencik kocayı kapmıştır. Ve kadın kendi kendine intikam yemini eder. Aradan bir yıl geçer. Kadın ve adam 1 yıl önce birbirlerini son kez gördükleri evde tekrar buluşurlar. Çünkü yasal bir takım prosedürleri tamamlamaları gerekmektedir. Ancak artık ikisinin de içinde bulundukları koşullar çok farklıdır. Acaba yine aşk mı kazanacaktır yoksa intikam soğuk yenen bir yemek midir?



patates ahu türkpençe ile ilgili görsel sonucu

Ahu Türkpençe'yi daha önce Duru Tiyatro'da Sondan Sonra oyununda gerilim ve şiddet dozu yüksek bir rolde seyretmiştim. Ama kendisini komedide seyretmek ayrı bir keyif oldu. Patates Ahu Türkpençe'nin yazdığı ilk tiyatro oyunu. Belli ki kadın karakteri içinde o kadar iyi canlandırmış ve onu o kadar iyi tanımış ki, bu durum sahnede canlandırdığı kadına da yansımış. Çok gerçek bir karakter ortaya çıkarmış. Çok bildik bir konuya çok farklı bir yerden yaklaşarak gayet orijinal bir bakış açısı yakalamış. Aldatan eski koca rolünde Orçun İynemli de çok başarılıydı. Sahnede çok güzel paslaştılar. Seyrederken çok eğlendim. Seyredilecek oyunlar listenize eklemenizi tavsiye ederim.

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebook'da entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdaki paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Instagram'da ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Video: Tanıtım videosu


Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu


Meraklısına Video: Oyuncularla röportaj programı


Kendime Not: Bizim ekip annem, ben, yengem  ve Müge







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder