3 Nisan 2019 Çarşamba

Bir Yıldız Batıyor - 3 Kulak


bir yıldız batıyor ile ilgili görsel sonucu

Yazar: Nazmi Sinan Mıhçı ve Evrim Yağbasan
Yazar Yönetmen: Orkun Yeşim
Işık Tasarımı: Utku Kara

Oynayan: Nazmi Sinan Mıhçı

Bu akşam çok keyifli bir tek kişilik oyun seyrettim. Gökhan ismindeki bir gencin konuğuyduk ve kendisinden tiyatrocu olma serüvenini dinledik. Merzifon'da doğup büyüyen, okumak için İstanbul'a gelen ve burada tiyatroyu keşfeden bir genç. Tiyatronun peşinden giderken yaşadıkları. Her ne kadar oyun tek kişilik olsa da, Gökhan aslında sahnede yalnız değil. Sahnede ona kukla arkadaşı Binali eşlik ediyor. Sadece sahnede değil hayatta da yanında Binali. Gökhan'ın kuklasıyla birlikte yaptıkları şovlar tutuyor. Kuklası sayesinde Afife Jale ödül törenine hatta Nuri Bilge Ceylan'ın film setine giden yolda el ele ilerliyorlar.  Ama bir şeyler sanki hala eksik. Hayatında neyin eksik olduğunu Gökhan bize yine kuklası aracılığıyla anlatıyor.



Ä°lgili resim

Sahnede Nazmi Sinan Mıhçı'ya eşlik eden Binali turuncu renkli bir çorap kukla. Ve Nazmi Sinan kuklayı çok başarılı oynatıyor. O kadar ki, yanı başında durduğu ve onun yerine konuştuğu halde, kuklayı oynatıcısından soyutlayıp, sanki farklı bir bireymiş gibi algılıyoruz. Üstelik oldukça huysuz, doğrucu Davut bir şey kendisi.Çoğunlukla Gökhan'ın istediği gibi davransa da bazen kontrolden çıkıyor ve sahibinin hiç de duymak istemediği şeyleri ona bağıra çağıra söylüyor.

Ä°lgili resim

Oyunun sağlam bir hikayesi var. Gökhan özellikle İstanbul'a geldikten sonra başına gelenleri anlatırken sanat dünyasına da bir ayna tutuyor.

bir yıldız batıyor ile ilgili görsel sonucu

Nazmi Sinan Mıhçı hem iyi bir hikaye anlatıcısı hem de iyi bir kukla oynatıcısı. Hiç sıkılmadan, konsantrasyonumu kaybetmeden, büyük bir keyifle seyrettim oyunu. Sinan MIhçı'nın gözümün önünde yaptığı bir sihir olsa gerek, Binali'yi kukla değil de nasıl söylesem, sadece Binali gibi algıladım.  Sezonun "ummadığın taş baş yarar" oyunu. Çok güldüm. İzlenecekler listesine almanızı tavsiye ederim.


Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebookda entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdan takip edebilirsiniz. Instagramda @ebru_tarm adresindeyim.


Meraklısına Video: Oyunla ilgili röportaj



Meraklısına Video: Kendi çektiğim selam videosu


Kendime Not: Bizim takım ben

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder