7 Nisan 2017 Cuma

Napoliten Konseri - İstanbul Devlet Opera ve Balesi


(Nazimo - Konser)

Solistler:
Besnik Ademoğlu
Serkan Bodur
Ali Murat Erengül
Can Reha Gün
Yoel Keşap

Piyano: Hüseyin Kaya

Işık: Taner Aydın

Süreyya Operası'nda bu akşamki konserin teması Napoliten aryalarıydı. Doğruyu söylemek gerekirse bu kadar güzel ve özel bir konser seyredeceğimi düşünmemiştim. Sahneye kurulan dev perdeye yansıtılan muhteşem İtalya manzaraları eşliğinde nefis aryalar dinledik. Solistler İtalyan rüzgarı taşıyan kıyafetler giymişlerdi ve üzeri şarap ve peynirle donatılmış bir masanın etrafına oturuyorlardı.  Tüm bunlar seyrettiğimiz konseri samimi bir arkadaş toplantısına çevirmişti. Aryaların seçimi çok başarılı olmuş. Salondaki herkesi yakaladı. Dev perdede değişen İtalya resimleri de hemen hemen herkeste seyahat etme isteği uyandırdı.  Solistlerin performansları da gerçekten çok iyiydi.  Yaklaşık 70 dakika süren konserin tadı damağımızda kaldı. 13 aryanın seslendirildiği konserin finali tüm sanatçıların bir arada seslendirdiği ve dinlemelere doyamadığım  O sole mio aryasıyla yapıldı.




 


Yandaki resimde konserin programını görebilirsiniz. Maalesef bu konsere tek akşam ayrılmış. Keşke bir kaç akşam daha olsaydı. Aklınızda olsun, önümüzdeki sezonda Napoliten Konseri tekrar icra edilirse mutlaka seyredin.

Son parçayı biraz amatörce olmakla birlikte selam kısmıyla karışık  kayıt etmişim. Onu burada paylaşıyorum. Görüntünün kusuruna bakmayın, müziğin tadını çıkarın derim ben.

 
Sizlere Not: Sahnelerde neler oluyor facebook'da entelektüelbaykuşlar sayfamdaki güncel paylaşımlardan takip edebilirsiniz. Istagram'da ebru_tarm adresindeyim.
 
Napoliten Konseri'nde şarkı söyleyen solistlerin youtube kayıtlarını da buldum. Sizlerle paylaşmak isterim.
 
Bu kayır Serkan Bodur'un Aşk İksir'i operasından en sevdiğim arya Una Furtiva Lagrima aryası kaydı. Çok güzel.
 
 
Ali Murat Erengül'den Caruso aryası
 
 
Kendime Not:, Bizim takım ben, annem, nazan, tuncay ve kızları
 
Kendime Resim:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder