28 Kasım 2018 Çarşamba

Aşk Ölsün - Baba Sahne


aşk ölsün baba sahne ile ilgili görsel sonucu

Yazan: Murat İpek
Yöneten: Barış Dinçel
Dekor ve Kostüm Tasarımı: Barış Dinçel
Işık Tasarımı: Yakup Çırtık
Müzik:Çiğdem Erken
Afiş Tasarımı: Murat Saner

Oyuncu:
Günay Karacaoğlu

Baba Sahnenin ilk sezon oyunlarından Aşk Ölsün oyunun biraz gecikmeli olsa da dün akşam annemle seyrettik. Aşk Ölsün aslında bir devam oyunu. Murat İpek'in yazdığı Basit Bir Ev Kazasından tanıdığımız Songül'ün hayatının ikinci perdesi. Hadi ufak bir ipucu da vereyim, finali de Aşk Ölsün'de.  Ama merak etmeyin, ilkini seyretmemiş olsanız da, bu oyunda bir kopukluk yaşamıyorsunuz.

Basit Bir Ev Kazasında Songül'ü 15 yıllık evliliğini bitirdikten sonra yeniden hayata tutunmaya çalışırken, hayata yeniden umutla bakarken, hatta ufukta yeni bir aşk varken bırakmıştık. Ama anlıyoruz ki işler pek yolunda gitmemiş. Songül yine yalnız ve yine mutsuzdur. Ara ara yaşamaktan vazgeçse de sonra yine bir ucundan hayata tutunuveriyor. Tek istediği kendisini onun sevgililerini sevdiği gibi sevebilecek bir adam, bir can yoldaşıdır. Ama Songül çok azimli, hep aşkı arıyor, hayattan umudunu kaybetmiyor. Tabi söz konusu Songül ise, her şey çok komik oluyor. Acılar bile komikleşiyor. Ve kadınlar Songül'ün özelinde kendi hayatlarından pek çok şey buluyorlar  bu oyunda. Sağ olsun Günay Karacaoğlu, sayesinde öyle çok güldük ki kendimize, hemcinslerimize.


Ä°lgili resim

Songül'ün ilk oyundan beri yanından ayırmadığı bir günlüğü var. Yalnızlığını biraz da onunla dertleşerek gidermeye çalışıyor. Günlüğüne yazdıklarını bizimle de paylaşıyor. En büyük hayali bir gün günlüğünün basılması. Ünlü bir yazar olmak, Hatta Nobel Ödülü. Neden olmasın. Songül bana karakteriyle, saflığıyla, kurduğu uçuk hayalleriyle, aşk kırıklıklarıyla ve günlüğüyle bana biraz Briget Jones'u hatırlattı.  Sevilmek için çırpınan bir kadın Songül. Aynı zamanda sevilmek için her şeyi yapabilecek ve göze alabilecek kadar da cesur bir kadın. Tanışın bu kadınla. Kendisi Baba Sahnede ikamet ediyor.

aşk ölsün baba sahne ile ilgili görsel sonucu

Songül rolünde Günay Karacaoğlu müthiş bir performans ortaya koyuyor. Fiziksel olarak minicik bir kadın olmasına karşın sahnede devleşiyor. Tek kişilik oyununda tüm seyirciyi kontrolü altına almayı başarıyor. Aslında Günay Karacaoğlu sahnede yalnız değildi. Ona Barış Dinçel'in hazırladığı müthiş dekor ve Yakup Çartık'ın ışık tasarımı eşlik ediyor. Özellikle dekor görülmeye değer gerçekten. Aşk Ölsün'ü gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

aşk ölsün baba sahne ile ilgili görsel sonucu

Sizlere Not: Sahnelerde neler olduğunu facebookda entelektüelbaykuşlar isimli sayfamdan takip edebilirsiniz. Instagramda @ebru_tarm adresindeyim.

Meraklısına Not: Kendi çektiğim selam videosu


Meraklısına Video: Fragman




Meraklısına Video: Fragman





Meraklısına Video: Her şey bu masada - Günay Karaca





Kendime Not: Biizm ekip ben ve annem




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder